Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή Νίκου Κιουτσούκη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Κιουτσούκη Νίκου , Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ για τις επερχόμενες εκλογές στον ΟΣΕ για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων.
Συναδέλφισσες, οι

Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεξήχθησαν σε καλό κλίμα, με κόσμιες συμπεριφορές, χωρίς φανατισμό και χωρίς τις υπερβολές του παρελθόντος.


Ωστόσο κανείς από τους υποψηφίους των δύο εταιριών δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο βάσει του νόμου 50+1% των ψήφων και έτσι οδηγούμαστε εκ νέου σε δεύτερη εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Τετάρτη 12.12.2012!!!

Οι επαναληπτικές αυτές εκλογικές διαδικασίες, δυστυχώς θα διεξαχθούν καθ’ ότι είχαν προγραμματισθεί, με τις νέες αρνητικές εξελίξεις για τον σιδηρόδρομο, που αφορούν κυρίως δυο κορυφαία ζητήματα, το μισθολόγιο και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία, διαχωρίζονται οι επισκευαστικές βάσεις του οργανισμού σε μια νέα εταιρεία.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι θετική καθ’ ότι σ’ αυτή την πράξη υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία τα οποία χρήζουν διευκρινίσεων και εξηγήσεων, από πλευράς κυβέρνησης.

Προκαλεί δε κάκιστη εντύπωση η επιλογή του χρόνου που η πράξη νομοθετικού περιεχομένου πέρασε από το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

Είμαι βέβαιος ότι η ΠΟΣ θα συζητήσει τις εξελίξεις αυτές και θα προχωρήσει σ’ ένα αγωνιστικό πλαίσιο, ώστε όχι μόνο να λάβουμε ξεκάθαρες απαντήσεις αλλά και να αντισταθούμε στα φαινόμενα σαλαμοποίησης και ξεπουλήματος των δραστηριοτήτων του οργανισμού στους πάσης φύσεως αεριτζήδες κρατικοδίαιτους τάχα επενδυτές.

Συναδέλφισσες, οι,

Η συμμετοχή όλων στις εκλογές αυτές, είναι απαραίτητη καθ ‘ ότι η μη συμμετοχή μας δεν συνιστά λύση…Η μη συμμετοχή μας, παρ’ όλες τις διαφωνίες μας με τον νόμο, συνιστά απαξίωση και αποδυνάμωση του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου.

Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ, εγρήγορση, αντίδραση, αντίσταση και αγώνα.

Δεν είναι τώρα η ώρα να στεκόμαστε στις υπαρκτές πολιτικές διαφορές που μας χωρίζουν.

Είναι η ώρα της αντίστασης και της αντίδρασης στην εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και αντιλήψεων.

Σ’ αυτή την ώρα του αγώνα οφείλουμε όλοι να προτάσσουμε το εμείς και όχι το εγώ.

Οφείλουμε να πορευθούμε μ’ αυτά που μας ενώνουν και οχι μ’ αυτά που μας χωρίζουν.

Οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον των συναδέλφων μας και όχι το προσωπικό μας συμφέρον.

Συναδέλφισσες- φοι

Κάνοντας την δική μου αυτοκριτική μου και πολλές φορές δημόσια, έχω δηλώσει ότι δεν είμαι αλάθητος. Έχω κάνει λάθη, όπως άλλωστε έχουμε κάνει όλοι μας λάθη.

Μπορώ όμως και δικαιούμαι να σας πω ότι δεν σας πρόδωσα ποτέ… Δικαιούμαι να σας πω ότι αγωνίστηκα και πάλεψα γι’ αυτά τα οποία με εκλέξατε, αντιδρώντας και αντιστεκόμενος πάντα στις πολιτικές και τους πολιτικούς, ανεξαρτήτου χρώματος, και κόμματος.

Δεν δείλιασα. Δεν φοβήθηκα. Δεν προχώρησα σε συνδιαλλαγή ούτε για βαθμούς, ούτε για υπηρεσιακές θέσεις, ούτε για κομματικές εύνοιες…

Δεν με ενδιέφερε πότε η προσωπική μου βολή, ούτε το καλό κοινό…

Αγωνιζόμουν πάντα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.
Για το καλό όλων. Όχι για του ενός ή του αλλού κλάδου, αλλά για όλους τους συναδέλφους.

Γνωρίζω τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, γνωρίζω και τον συνυποψήφιο μου.

Τεχνίτης εγώ, μέσης εκπαίδευσης, μηχανικός εκείνος με τον βαθμό του Διευθυντή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης…

Ορατές οι διαφορές μας σε εκπαιδευτική βαθμίδα, ορατές οι διαφορές και οι πολιτικές διαφωνίες μας.

Σ’ ότι μ’ αφορά δεν μπορώ να μοιράσω…υπερωρίες, Σαββατοκύριακα, να πληρώσω ρεπό ή άδειες…και δεν έχω…κομματική στήριξη…

Δεν μπορώ να υποσχεθώ προσλήψεις και βολέματα…

Μπορώ, να υποσχεθώ, αυστηρό έλεγχο, δίκαιη κατανομή δευτερευουσών απολαβών και αγωνιστική παρουσία στο Δ.Σ. του οργανισμού εαν με επιλέξετε να σας εκπροσωπήσω.

Κλείνοντας αυτή την προσωπική επιστολή, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους σιδηροδρομικούς για την συμμετοχή τους, να παρακαλέσω κι αυτούς που δεν συμμετείχαν να συμμετέχουν στις διαδικασίες και να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με εξέλεξαν πρώτο κατά την πρώτη διαδικασία των εκλογών.

Η μάχη επαναλαμβάνεται στις 12.12.2012

Δώστε δύναμη στη φωνή σας. Δώστε αξία στην ψήφο σας.

Ο αγώνας των σιδηροδρομικών συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.



Νικόλαος Κιουτσούκης
Σιδηροδρομικός

2 σχόλια:

  1. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ μας μιλάει για τις δευτερεύουσες απολαβές και την δίκαιη κατανομή τους και με αυτό ζητάει την ψήφο μας.

    Μίλα μας πολιτικά συνάδελφε κ άσε τις δευτερεύουσες απολαβές .Άλλωστε η Κυβέρνηση Σαμαρά για την οποία αγωνίστηκες λυσσαλέα να εκλεγεί , απο 01.01 ξεφτιλίζει τις δευτερεύουσες και την έννοια μισθός - μισθωτός .

    Πόσο ηλίθιους περνάς πλέον όσους - ακόμα - αντέχουν να διαβάζουν τα γραφόμενα των μεγαλοσυνδικαλιστών ;

    Εκτός αν θες να μας πείσεις ότι Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ βρέθηκες χωρίς κομματική στήριξη .
    Ε τότε να σε πιστέψουμε και να σε στηρίξουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τρελλαθούμε τελείως εδώ μέσα! Δηλαδή ο τ. Πρόεδρος της ΔΑΚΕ με ποιόν είναι; Τι ψήφισε στις Εκλογές; Ή τάχα αγωνίζεται να αλλάξει ρότα το Κόμμα από το οποίο αναδείχθηκε; Ξεχνάει την πολιτική Χατζηδάκη-Στυλιανίδη πριν το 2009; Τους Πανθρακικούς και τη συρίκνωση της Πελοποννήσου, που οδήγησε στο κλείσιμό της επί Ρέππα-Τσιόκα; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Αν εκλεγεί, η Κυβέρνηση θα το θεωρήσει νίκη ή ήττα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή