Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συνάντηση ΠΟΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί διευρυμένη συνάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( κ. Ζηλιασκόπουλος ) με την ΠΟΣ ( Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και προεδρεία απο τα 3 σωματεία ) για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .
Στην συνάντηση ο Πρόεδρος της ΠΟΣ
επανέλαβε το αίτημα για την υπογραφή ΣΣΕ τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία είχε καταθέσει και κοστολογημένες προτάσεις στις Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ  , ζητώντας να αναλάβουν οι Διοικήσεις πρωτοβουλίες για να επανεκκινήσει ο διάλογος.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος εξέφρασε την θέληση του να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , η οποία θα παρέχει και κάποια προστασία στους σιδηροδρομικούς ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων .
Ωστόσο υπάρχουν θέματα νομοτεχνικά που πρέπει να ξεπεραστούν.
Η Π.Ο.Σ. για το θέμα της ΣΣΕ , θα εξετάσει το ενδεχόμενο για το εαν πρέπει να ζητήσει συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ καθώς έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην ένταξη των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ στο Ταμείο Αξιοποίησης .

Για το θέμα των βοηθημάτων ο Πρόεδρος της ΠΟΣ , ζήτησε να συνεχιστεί η καταβολή τους .
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε ότι υπάρχει και εδώ πρόβλημα με το ΤΑΙΠΕΔ (τα προηγούμενα χρόνια δινόντουσαν κανονικά είπε ) και πως θα υπάρξει προσπάθεια για συνεννόηση και με τις άλλες εταιρίες ( ΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ) για να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του θέματος .

Για το θέμα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ζήτησε να ξεκαθαρίσουν οι Διοικήσεις τις προθέσεις τους τονίζοντας ότι δεν περισσεύει κανείς κ ότι έχουν υπάρξει μεγάλα κενά με τις μετατάξεις του Ν.3891/2010. Να δεσμευτούν οι Διοικήσεις ότι το θέμα έχει τελειώσει καθώς μετά τις πληροφορίες για την διαθεσιμότητα 750 εργαζομένων στο Υπουργείο Υποδομών (κ απο τους Εποπτευόμενους Οργανισμούς ) δημιουργείται αναστάτωση στο προσωπικό .

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος είπε ότι για το θέμα της διαθεσιμότητας δίνονται πολλές διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις για το αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμπίπτει στον Νόμο ή όχι .
Πρόθεση της Διοίκησης είναι να μην υπάρξουν . Για τον σκοπό αυτό προχωρά άμεσα η εκπαίδευση όσων καταθέσαν αιτήσεις εσωτερικής μετάταξης ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και νέος γύρος αιτήσεων για προσωπικό που θέλει να μετακινηθεί σε άλλους κλάδους .


Έγινε κουβέντα και για τα θέματα ασφάλειας ( με τα τελευταία δυστυχήματα στην Ευρώπη να δημιουργούν πολλαπλές ανησυχίες ) με τους παρευρισκόμενους συνδικαλιστές να τονίζουν ότι η κατάσταση δικτύου , τροχαίου υλικού βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.

Το ίδιο και για το προσωπικό που δουλεύει σε υπερεντατικούς ρυθμούς .

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος αναγνώρισε τα προβλήματα και τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες για την επίλυση τους σε συνεννόηση με τις άλλες εταιρίες .

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης , ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου κλείνει η προθεσμία για τις μη δεσμευτικές προσφορές και ότι ακολούθως θα γίνει επιλογή μεταξύ όσων συμμετέχουν για να καταλήξουμε κατόπιν στις δεσμευτικές κ να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση . 

Ο συνάδελφος Αντωνίου έθεσε θέματα για την πιστοποίηση του προσωπικού κίνησης αλλά και προβλήματα με τα βαγόνια που αντιμετωπίζει καθημερινά ο κλάδος της κίνησης με τον κ. Ζηλιασκόπουλο να σημειώνει τα θέματα .


Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση , χωρίς όμως κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.....

Απο την ΠΟΣ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Θ. Λεβέντης , ο Ταμίας  Ν. Θεοδωρόπουλος , ο Αν. Γενικός Γραμματέας Ν. Σουρμελής  , ο Οργανωτικός Γραμματέας Π. Παρασκευόπουλος και ο Αν. Οικονομικός Γραμματέας  Ντίτσας Γιάννης .(ο συνάδελφος Γενικός Γραμματέας Π. Πουρλιάκας έλειπε λόγω προβλήματος υγείας ).

Απο τα σωματεία παρευρέθηκαν , ο Πρόεδρος της ΠΕΠΑ Γ. Αντωνίου , ο Πρόεδρος του σωματείου Προαστιακού Ζαβογιάννης Βασίλης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ , Γενιδούνιας Κώστας.






4 σχόλια:

  1. Πέρα απο όσα γράφονται θέλω προσωπικά να αναφερθώ στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Ν. Θεοδωρόπουλου.

    Η αλαζονεία είναι κακό πράγμα και ο συνάδελφος Θεοδωρόπουλος σήμερα ξεπέρασε για άλλη μια φορά τον πολύ κακό εαυτό του .

    Όταν είδε ότι στην συνάντηση θα παρευρίσκομαι και εγώ , άρχισε στην κυριολεξία να φωνάζει με αποτέλεσμα να γίνουμε θέμα οι παρευρισκόμενοι στον 6ο όροφο της Καρόλου και συνάδελφοι να βγαίνουν απο τα γραφεία για να δουν τι συμβαίνει.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νώντας επιδεικνύει αυτήν την απαράδεκτη κ αλαζονική συμπεριφορά.
    Με φτηνές δικαιλογίες ( για την παρουσία μόνο του Προεδρείου της ΠΟΣ , την ώρα που σε άλλες συναντήσεις είχαν παραστεί κ άλλοι συνάδελφοι )
    και σε μια περίοδο που χρειάζεται η ενότητα , προσπαθεί να βγάλει τα εσώψυχα του με κραυγές σε βάρος φυσικά των συμφερόντων του κλάδου που εκπροσωπεί .
    Αν φώναζε έτσι και στις συναντήσεις με τις Διοικήσεις τα τελευταία χρόνια ίσως είχαμε και κάποιο αποτέλεσμα .

    Να του υπενθυμίσω , ότι στην θέση του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ με έφεραν οι μηχανοδηγοί με την ψήφο τους .
    Και ότι όποτε με καλούν θα παρευρίσκομαι χωρίς να θέλω την άδεια του επαγγελματία συνδικαλιστή Θεοδωρόπουλου.

    Η πρωτοβουλία της ΠΟΣ να καλέσει και τα σωματεία είναι ιδιαίτερα θετική .


    Γενιδούνιας Κώστας
    Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα Θεοδωρόπουλε που νόμιζες ότι βρισκόσουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι μάθανε, ήρθε η ώρα να προσαρμοστούν. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι εδώ φτάσαμε με την καθοδήγηση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=mnCqRLpZ3fw

    το τραγούδι του Τσαουσάκη δεν έχει σχέση με κανέναν. Οποιαδήποτε σκέψη ή υποψία ότι αναφέρεται σε κάποιον είναι λανθασμένη. Απολαύστε το.
    Τριαντάφυλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή