Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες - Δημοσιονομικό κενό 2 δις κ μέτρα 3.6 δις ζητούν ΕΕ - ΔΝΤ

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία αποχώρησε, και τους εκπροσώπους των Θεσμών, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κοινός τόπος, όπως μετέδωσε το in.gr.Οι συζητήσεις δεν θα συνεχιστούν άλλο στις Βρυξέλλες (η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Αθήνα απόψε) και το ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον
στο Eurogroup της Πέμπτης, το οποίο θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο.
Η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες απέδωσε το αδιέξοδο στην επιμονή των δανειστών για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, «αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ, επίσης κατά 1% του ΑΕΠ».
Η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, που μετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, έχει ως εξής
«Η ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.
»Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.
»Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.
»Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας».
Η συνάντηση της Κυριακής ανάμεσα στους εκπροσώπους των Θεσμών και την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα διήρκεσε μόλις 45 λεπτά.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι, παρά το γεγονός πως υπήρξε πρόοδος, οι συνομιλίες δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν επιτυχώς.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περικοπές ύψους 0,5 έως 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Πρόσθεταν δε ότι οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ελλιπείς και η οποιαδήποτε παραπέρα συζήτηση θα πρέπει τώρα να γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης.
Η άποψη της πλευράς Γιούνκερ για τις διαπραγματεύσεις εκφράστηκε ως εξής: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία προσπάθεια αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί - μέσω προσωπικών απεσταλμένων και σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ - μια λύση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει μια θετική αξιολόγηση εγκαίρως για το Eurogroup την Πέμπτη 18 Ιουνίου», ανακοίνωσε η Κομισιόν.
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν πέτυχαν, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό κενό μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και τις κοινές απαιτήσεις της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης των 0,5 - 1 μονάδες του ΑΕΠ, ή το ισοδύναμο έως 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων, σε ετήσια βάση», προσθέτει η δήλωση.
"Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup", καταλήγει η Κομισιόν.
Από την πλευρά της, η Αθήνα αποδίδει το γεγονός της διακοπής των συνομιλιών στις παράλογες απαιτήσεις και την ανελαστική στάση της πλευρά των δανειστών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, λίγο πριν γίνει γνωστή η αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ».
Οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς, ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα.To κακό κλίμα είχε φανεί νωρίτερα σε δηλώσεις του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ανέφερε ότι ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη εξαντλούνται.
«Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει» δήλωσε.
«Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί» δήλωσε ο αντικαγκελάριος. «Δεν θα αφήσουμε τους γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομουνιστικής κυβέρνησης».
Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι. «Ο Αλέξης εμπιστεύθηκε την Μέρκελ και όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν, δεδομένων των όσων έλεγε τότε», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Για να εξηγήσουμε στους Ελληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους Ιταλούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση. Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι».
Σε αυτά ήρθε να προστεθεί το απόγευμα της Κυριακής δήλωση του Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Μέρκελ, ο οποίος πλέον ανοικτά μιλά για Grexit:
«Γνωρίζουμε όλοι ότι η εναλλακτική, ένα Grexit, θα είχε κόστος. Όμως στην ανάγκη θα πρέπει να το δεχτούμε, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι κάνει επιτέλους αυτό που της ζητούν όλοι και αυτό στο οποίο δεσμεύτηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
«Αυτό δεν είχε ζητηθεί μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την Ιρλανδία ή την Ισπανία. Γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό μέσα στην ΕΕ, γιατί η Ελλάδα διεκδικεί ειδική μεταχείριση», ανέφερε.

Metaforespress.gr 

1 σχόλιο:

  1. Τι πράγματα είναι αυτά.ΝΑ βγάλει ανακοίνωση η ΠΑΣΚ τώρα! Να διοργανώσει και ένα συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ. (Με τη ν ευκαιρια των 70 χρονων απο το δημοσιευμα του Ριζοσπαστη για τον Αρη).Να απαιτήσει η ΠΑΣΚ να γυρίσει άμεσα πίσω ο Μπενιτο κ ο Σαμαράς, ο Βρουτσης κ ο Στουρναρας.Στα 4 είναι πάντα ποιο ωραία.
    Στα σοβαρά τώρα.
    Το συνδικάτο μας έχει άποψη για όλα όσα γίνονται ή ακόμα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή