Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας και η συνειδητή απαξίωση

Τα χορτάρια και τα δέντρα σε λίγο θα μπουν στην γραμμή! Μια εικόνα που τα λέει όλα για την κατάσταση -ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα- με την συντήρηση της υποδομής.
Παρά το ότι οι υπεύθυνοι βλέποντας φέτος τις πολλές βροχές θα έπρεπε να είχαν προνοήσει και να λάβουν μέτρα, άφησαν τα πάντα στην τύχη τους με αποτέλεσμα σήμερα το πρόβλημα να είναι τεράστιο και να κινδυνεύει ΚΑΙ
η σωματική ακεραιότητα του προσωπικού που δουλεύει στα τρένα μετά απο πιθανή πρόσκρουση με ταχύτητα στα δέντρα(αν αυτά πέσουν ή σπάσουν κλαδιά με τον αέρα).
Δεν ξεχνάμε τις πυρκαγιές που μπορεί να προκληθούν τους καλοκαιρινούς μήνες μετά απο ιχυρές πεδήσεις -ιδιαίτερα στα εμπορικά τρένα-.

Επειδή η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη και για εμάς σίγουρα κινδυνεύει το προσωπικό, για το θέμα - όπως έχουμε πληροφορηθεί- θα έχουμε και παρέμβαση της ΠΕΠΕ σύντομα όπου οι υπεύθυνοι (Διοίκηση του ΟΣΕ) θα κληθούν να πάρουν την ευθύνη για τις πράξεις τους.

Ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο για άλλη μια φορά είναι ότι ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος έχει αφεθεί εντελώς στην τύχη του, με τα πάντα να λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού και τους υπευθύνους απλά να παρακολουθούν τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιλογών και της ανυπαρξίας τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου