Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Οι ήρωες του καλοκαιριού,οι "βολεμένοι" για κάποιους, οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική....

Αναμφίβολα τα πρόσωπα των ημερών. Φωτογραφίες που συγκλονίζουν όλους μας.Την ώρα που απο τις οθόνες μας βλέπαμε άλλη μια τεράστια πυρκαγιά να καταστρέφει τον τόπο μας,η εικόνα των ανθρώπων που έδιναν την μάχη ενάντια στις φλόγες,συγκλόνιζε κυριολεκτικά.Απλοί εργαζόμενοι,οι
περισσότεροι με συμβάσεις εποχικές-που καιρός για προσλήψεις-,με πενιχρούς μισθούς,πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης τον καιρό των μνημονίων,πεδίο καλλιέργειας άκρατου κοινωνικού αυτοματισμού απο τους υποστηρικτές των πολιτικών που θέλουν να επιβάλλουν οι ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού.


Με τον γνωστό αυτό τρόπο ισοπέδωσαν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα,διέλυσαν δομές του κοινωνικού κράτους και απαξίωσαν σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες.






Και όταν η παρουσία αυτών των εργαζόμενων,τους είναι απαραίτητη...
Οι βολεμένοι, οι αργόμισθοι μετατρέπονται απο τους ίδιους ανθρώπους που τους ευτέλισαν,σε ήρωες, χωρίς καμία ντροπή,χωρίς καμία ηθική αναστολή.








Για εμάς είναι οι συνάδελφοι μας.
Για τον τεράστιο αγώνα τους τις τελευταίες 3 μέρες στην Αττική,αλλά συναδελφικά,τους τιμούμε με αυτήν την ανάρτηση και τους ευχαριστούμε για την εργασία τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

υ.γ. Όσοι αναρωτιούνται γιατί ξανα-καίνε τα δάση μας, ας έρθουν μια βόλτα με το τρένο στην διαδρομή Αγ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΣΦΕΝΔΑΛΗ να τους δείξουμε τι ωραία οικόπεδα φύτρωσαν μετά τις πυρκαγιές του 2008....Τα υπόλοιπα ανάξια σχολιασμού. 


1 σχόλιο:

  1. Τεμπληδες ταβλαδώρους θεώρησαν τους εποχικούς συμβασιούχους πυροσβέστες οι Νεοδημοκρατοφιλελέδες και καταψήφισαν την μονιμοποίησή τους στη Βουλή. Ο Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι πρέπει να προσλαμβάνονται λιγότεροι συμβασιούχοι και να αγοραστούν αεροπλάνα. Αλλά δεν του είπε κανείς ότι τα αεροπλάνα δεν σβήνουν τις πυρκαϊές, τις επιβραδύνουν ώστε να επέμβουν τα πεζοπόρα τμήματα; Αφου δεν ξέρει, γιατί δεν ρωτάει; Αλλά ξέχασα, ο Αντιπρόεδρος, ως άριστος των αρίστων, τα ξέρει όλα! Το φασιστοειδές με τη γραβάτα θεωρεί σαν λύση την εκμεταλλευση των δασών (όπως εκμεταλλεύεται το δάσος στις σκουριές η ελντοράντο γκολντ;).
    Η αποθέωση της μικροπολιτικής αντιπολιτευτικής αντιμετώπισης του θέματος, ήταν σημερινή η κοπάνα του αρχηγού από την ενημέρωση στο συντονιστικό, όταν έμαθε πως θα ενημερωθεί από δύο Υπουργούς που ήταν εκεί από το πρωί. Σιγά μη καταδεχτεί ο Βασιλιάς-Ήλιος να ενημερωθεί από παρακεντέδες ΣΥΡΙΖΟάπλυτους. Άραγε αν πήγαινε θα φορούσε και μπουφάν τύπου "Μπους 11ης Σεπτεμβρίου", όπως ο αλήστου μνήμης αμίλητος της Ραφήνας, που παρουσιάζεται σαν ...εθνικό κεφάλαιο και αντίπαλο δέος των Νεοταλιμπάν, από τους σιελωτές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή