Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Κοντά σε συμφωνία ΠΕΠΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ενημέρωση απο την σημερινή συνάντηση

Κοντά σε συμφωνία  βρίσκονται πλέον το Σωματείο μας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την καταγγελία μας στο Υπουργείο Εργασίας. Στην σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση προκειμένου να αμβληθούν οι όποιες διαφωνίες και αύριο αναμένεται να
κατατεθεί απο το Σωματείο μας το τελικό κείμενο της συμφωνίας.
Μέσω της συμφωνίας 
  1. Συμφωνείτε η άμεση διενέργεια προσλήψεων νέων μηχανοδηγών
  2. Συμφωνείτε η άμεση έναρξη της μαθητείας των 21 βοηθών μηχανοδηγού (ενδεχομένως σε 2 group αλλά με τους συναδέλφους να δίνουν απο κοινού όλοι μαζί τις εξετάσεις για την πιστοποίηση τους)
  3. Η εκπαίδευση του προσωπικού σε όλο το τροχαίο υλικό και το φάσμα της υποδομής
  4. Οι μηχανοδηγοί που αιτούνται, θα λαμβάνουν τις αναπαύσεις τους (κυλιόμενα)
  5. Συμφωνείτε -μέχρι την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων των νέων μηχανοδηγών- ανώτερος αριθμός ημερών εργασίας για τους μηχανοδηγούς με υποχρέωση για να λαμβάνουν όλοι το ήμισυ των αναπαύσεων τους σε μηνιαία βάση 
  6. Συμφωνείτε ανώτερος ημερήσιος χρόνος μηχανοδήγησης  -απο ένα μηχανοδηγό  - με διάλειμμα
  7. Συμφωνείτε ότι έδρα του μηχανοδηγού είναι το μηχανοστάσιο
  8. Συμφωνείτε ότι οι μηχανοδηγοί θα απασχολούνται στα κύρια καθήκοντα τους,εκτός όσων έχουν απόφαση υγειονομικής επιτροπής
  9. Συμφωνείτε ότι οι θερινές άδειες το 2018 θα δοθούν μεταξύ Ιουνίου - Αρχές Σεπτεμβρίου
  10. Συμφωνείτε ότι τα μέρη θα αναζητήσουν τρόπους για την βελτίωση της διαχείρισης του προσωπικού ( προγράμματα εργασίας με βάση τον Καρτεσιανό ρυθμό κτλπ).
Η διάρκεια της συμφωνίας είναι 1 έτος (Συμπίπτει με την λήξη της ισχύουσας ΣΣΕ).
Αν υπάρξει τελική συμφωνία , το κείμενο αναμένεται να υπογραφεί απο ΠΕΠΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τις επόμενες μέρες ενώ σίγουρα πρόκειται για μια συμφωνία που ανοίγει τον ορίζοντα του Σωματείου μας,επιλύοντας μέσω του συλλογικού δικαίου και κομβικά ζητήματα .
Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν απο το Προεδρείο της ΠΕΠΕ οι Γενιδούνιας,Τουρλής,Συρόπουλος,Κλειδαράς μαζί με το δικηγορικό γραφείο που συνεργαζόμαστε.
Απο την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, ο Διευθυντής Προσωπικού και η Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας καθώς και ο Προιστάμμενος Κεντρικής Υπηρεσίας Νώντας Θεοδωρόπουλος.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου