Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ με τρένο στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ

A.Δ.Ε.Δ.Υ. και Ε.Κ.Α. καλούν τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Με απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προσδιόρισε τις κινήσεις της συνομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα.Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:
«Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συζήτησε διεξοδικά τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς και τις προθέσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα ζητήματα της Αξιολόγησης, του Μισθολογίου, του συνδικαλιστικού νόμου καθώς και τα θέματα που αφορούν τον Δημόσιο Τομέα και περιλαμβάνονται στην τρίτη αξιολόγηση και στο καθεστώς των μνημονίων.
Αποφάσισε:
1. Τη συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ.
2. Την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο σε ημερομηνίες που θα καθορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τα θέματα που συζητήθηκαν.
Θεωρεί απαραίτητη την καλή προετοιμασία της αγωνιστικής δράσης μας».
Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αναφέρει σε σχετική εγκύκλιο προς τα σωματεία της δύναμής του, ότι: «Το ΕΚΑ μαζί με τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της Αθήνας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, και συναντιόμαστε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00 για να συμμετάσχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.
Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τον εμπαιγμό των εργαζομένων και την καταστρατήγηση όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει. Τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα απειλούν να εξουδετερώσουν και τα τελευταία προπύργια εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας.
Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στα ψέματα της κυβέρνησης, στις απαιτήσεις των δανειστών και την καταιγίδα των νέων μέτρων που αναμένεται. Το μέλλον της χώρας φαίνεται να στηρίζεται σε σαθρές βάσεις και εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που πρέπει να αγωνιστούμε για να ενισχύσουμε το οικοδόμημα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.
Σας καλούμε να δηλώσετε αριθμό εργαζομένων από το Σωματείο σας και τον κλάδο σας και τα ονοματεπώνυμα όσων επιθυμούν να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας το τρένο, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 9/9 στις 07:18 (αμαξοστοιχία IC 50) και θα επιστρέψει το ίδιο βράδυ στις 23:00 (ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία 601).
Παρακαλείσθε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στους σταθμούς αφετηρίας, τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.Δηλώσεις στα τηλέφωνα του ΕΚΑ 210-8836917, 210-8836918 (Οργανωτικό Τμήμα) και ώρες 11:00 – 16:00 μέχρι την Πέμπτη 7/9″.
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου