Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κ. Ζαχλωρού – Σταματούν τα δρομολόγια του Οδοντωτού

Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ζητά να κηρυχθεί η Κοινότητα Κάτω Ζαχλωρούς του Δήμου Καλαβρύτων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με έγγραφο που απέστειλε
προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, χθες Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019. Παράλληλα, ο Οδοντωτός έχει διακόψει προσωρινά τα δρομολόγια του από Διακοπτό προς Καλάβρυτα λόγω των κατολισθήσεων στην περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του επισημαίνει ότι θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την εκδήλωση των κατολισθητικών φαινομένων και συνηγορεί στην κήρυξη της Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, διότι απαιτείται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων πέραν αυτών που διατίθενται σε κανονικές συνθήκες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα με επείγον έγγραφο του Δημάρχου Καλαβρύτων, ζητήθηκε η συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και η αποστολή ειδικών από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εκτιμήσουν την κατάσταση της κατολίσθησης σε σχέση και με τις γραμμές του Οδοντωτού, που περνά, κάτω από αυτήν. Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή της Ζαχλωρούς καθώς η πρόσβαση στην περιοχή έχει διακοπεί χωρίς να είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία ενώ από το Σάββατο έχουν διακοπεί προσωρινά και τα δρομολόγια του Οδοντωτού από Διακοπτό προς Καλάβρυτα. Αιτία, οι επικίνδυνες κατολισθήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και η πτώση βράχων

«Το γεωλογικό φαινόμενο που προκλήθηκε από τις πολλές βροχές που έπεσαν φέτος αλλά και τους όγκους νερού που έχουν συσσωρευτεί μετά και το λιώσιμο των πάγων, είναι σε εξέλιξη και τις απαντήσεις πότε θα μπορέσουν να παρέμβουν τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας όσο και ο Δήμος μας, θα πρέπει να τις δώσει μια έγκυρη γεωλογική εκτίμηση της κατάστασης» ανάφερε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Χουλιάρας.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου