Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Τρένο: Θέμα εβδομάδων η έναρξη του πλήρως ηλεκτροκινούμενου δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Σε φάση πλήρους ολοκλήρωσης είναι τα έργα ηλεκτροκίνησης που απομένουν στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός. "Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, αναμένουμε το δοκιμαστικό 
δρομολόγιο στις 17 του μήνα και μέσα στον Απρίλιο παραδίδουμε στον ΟΣΕ" σημειώνουν πηγές από την ΕΡΓΟΣΕ στο ypodomes.com. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας που λέει σχετικά "τα έργα τέλειωσαν, έχω ζητήσει από τις 20 του μήνα να δω τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την περιμένουμε να φέρει τα τρένα και να το δρομολογήσει στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη".
Η ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης φέρνει την επόμενη μέρα στο δρομολόγιο που ενώνει τις δύο μεγάλες ελληνικές πόλεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππου Τσαλίδη σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, το νέο γρήγορο δρομολόγιο αναμένεται ξεκινήσει στις αρχές Μαϊου και θα διαρκεί 4 ώρες, ενώ προέβλεψε ότι με αυτή τη διάρκεια θα πηγαίνουν τα τρένα μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Πάντως σε σχέση με αυτό σιδηροδρομικές πηγές δεν συμφωνούν και σημειώνουν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν τελειώσει όλα σε όλη τη γραμμή. Δηλαδή σηματοδότηση, τηλεδιοίκηση και ETCS από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα θα συνεχιστούν και συνοδά έργα στο Τιθορέα-Δομοκός που όμως δεν επηρεάζουν την κυκλοφορία της γραμμής.
Όπως όλα δείχνουν το πρώτο επίσημο δρομολόγιο με την πολιτική ηγεσία, δημοσιογράφους και ανθρώπους του σιδηροδρομικού χώρου θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες (αρχές Μαϊου το πιο πιθανό) και θα σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής των έργων που διήρκησε σχεδόν 30 χρόνια και την έναρξη της "εποχής του σιδηρόδρομου" και στην Ελλάδα μετά από πολλές δεκαετίες.
Σε ...αναζήτηση όμως είμαστε για το τρένο το οποίο τελικά θα κάνει το δρομολόγιο. Όπως υποστηρίζει πηγή κοντά στο θέμα, ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το αν θα έρθει τρένο από την Ιταλία (το γνωστό pendolino) ή τελικά θα είναι η ελληνική ηλεκτράμαξα της ΓΑΙΑΟΣΕ.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου