Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Παραδίδεται το πρώτο ολοκληρωμένο σιδηροδρομικό τμήμα με συστήματα ETCS και GSMR: Το Αεροδρόμιο – ΣΚΑ


Παραδίδεται, το επόμενο δίμηνο, το πρώτο ολοκληρωμένο τμήμα στον ελληνικό σιδηρόδρομο, αφού πέρα από την ηλεκτροκίνηση, θα λειτουργούν πλήρως η σηματοδότηση και η ραδιοκάλυψη.


Του Φώτη Φωτεινού -metaforespress.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, ο ΟΣΕ πρόκειται να παραδώσει και λειτουργήσει τους επόμενους δύο μήνες τα συστήματα ETCS (European Train Control System, πρόκειται για την σηματοδότηση) και GSMR (Global System for Mobile Communications – Railway, πρόκειται για την ραδιοκάλυψη) στο τμήμα αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, σηματοδοτώντας τη λειτουργία του συστήματος ERTMS (European Railway Traffic Management System) στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Η σταδιακή λειτουργία και παράδοση των ανωτέρω συστημάτων, εκτός από την ηλεκτροκίνηση, αποτελεί το πιο ουσιαστικό βήμα εκσυγχρονισμού του εγχώριου σιδηροδρόμου.

Πλέον, η διαχείριση της κυκλοφορίας θα γίνεται με σύγχρονο τρόπο, διευκολύνοντας, τόσο το έργο των μηχανοδηγών, όσο και του διαχειριστή της κυκλοφορίας, με την μετάδοση, με ψηφιακό τρόπο και σε άμεσο χρόνο, των δεδομένων στην υποδομή και στο τροχαίο υλικό.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση πιθανής πρόκλησης ατυχήματος, θα ενεργοποιείται αυτόματα η πέδη.

Το επόμενο τμήμα που θα παραδοθεί με τα ανωτέρω συστήματα είναι το Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, το οποίο είναι «ελεύθερο» δίκτυο, κάτι το οποίο μεγιστοποιεί τις όποιες δυσκολίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου