Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

SOS από τον ΟΣΕ στο Βόλο – Σκεπάζονται αυθαίρετα οι γραμμές του τρένου για τον κόμβο του δημαρχείου

Με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» η διοίκηση του ΟΣΕ στον Βόλο ενημερώνει το υπουργείο Μεταφορών, την αρχαιολογία και τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ ότι
ο νέος κυκλικός κόμβος στο δημαρχείο σκεπάζει αυθαίρετα τις γραμμές του τρένου. Ζητεί από όλους να κινητοποιηθούν και να αποτρέψουν την αυθαίρετη κατασκευή επί των ιστορικών μνημειακών γραμμών.
Η διοίκηση ζητεί τη λήψη άμεσων μέτρων για «αυθαίρετη κατασκευή επί της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής Πηλίου».
Όπως τονίζει «εδώ και λίγες μέρες άρχισε να κατασκευάζεται ένας ακόμη οδικός κόμβος («roundabout») έναντι του Δημαρχείου Βόλου επί της γραμμής Βόλου Μηλεών και μάλιστα τριπλού εύρους. Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια κατασκευής του κόμβου («roundabout»), έναντι του Τελωνείου Βόλου, μετά τις σημειωθείσες και παρατηρηθείσες αυθαιρεσίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, η κατασκευαστική εταιρεία εναρμονίστηκε και συμμορφώθηκε τελικώς, προς τις υποδείξεις της Υπηρεσίας, και έτσι επανατοποθετηθήκαν οι γραμμές του Σιδηροδρόμου Πηλίου, έργο μεγάλης ιστορικής αξίας και ενταγμένες ως μνημείο στη Ε΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, δεδομένου μάλιστα, ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές, ιδιοκτησιακά ανήκουν στη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Τώρα κατασκευάζεται ο κόμβος έναντι του Δημαρχείου και παρατηρήσαμε, επί της σιδηροδρομικής ιδιοκτησίας και επί των υπαρχουσών τριπλού εύρους σιδηροδρομικών γραμμών, να γίνεται μια τσιμεντένια υπερκατασκευή, η οποία θα καταστήσει αδύνατη την κυκλοφορία του τρένου του Πηλίου, με την ολοκλήρωση του κόμβου».


Από τον Βόλο ζητείται από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα «προκειμένου να αποτραπεί η αυθαίρετη και κυρίως παράνομη κατοχή και παρεμπόδιση της ομαλής διέλευσης του Τρένου του Πηλίου, δεδομένου ότι, ως γνωστόν, η γραμμή βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας. Είναι απολύτως αδιανόητο και ανεπίτρεπτο, σ’ έναν τόσο μεγάλης ιστορικής σημασίας σιδηρόδρομο, να δεχθούμε και επιτρέψουμε, χωρίς τον οποιονδήποτε σεβασμό στην ιστορία του τόπου και του πολυδιαφημισμένου Τρένου του Πηλίου, μία όλως παράνομη και αυθαίρετη κατασκευή επί της ιδιοκτησίας μας, μια κατασκευή που όχι μόνον θα παρεμποδίζει αλλά θα απαγορεύει οριστικά πλέον την κυκλοφορία του τρένου. Στην αντίθετη περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι η οριστική κατάργηση της οποιασδήποτε μελλοντικής δυνατότητας κυκλοφορίας, του Τρένου του Πηλίου».

E-Thessalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου