Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Eπιστολή ΠΕΠΕ για το μηχανοστάσιο Βόλου


Επιστολή στην ΔΙΚΑΜ και την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλε το Σωματείο μας για προβλήματα στο μηχανοστάσιο Βόλου. Διαβάζουμε > 

Κύριε Διευθυντά , 
Όπως πληροφορηθήκαμε η Υπηρεσία δρομολογεί για το μήνα Απρίλιο  τουλάχιστο 13 επιπλέον έκτακτα δρομολόγια (26 επιπλέον υπηρεσίες) για το τρενάκι του Πηλίου παρά το ότι γνωρίζει εκ των προτέρων,  αλλά δεν λαμβάνει υπόψη, την δραματική κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού έλξης.
 Η δρομολόγηση αυτή καθώς και η επερχόμενη θερινή περίοδος όπου το τρενάκι του Πηλίου  -ως πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες- θα λειτουργεί καθημερινά,  επιβάλει την ενίσχυση του μηχανοστασίου με μηχανοδηγούς.
Εξ όσων γνωρίζουμε τουλάχιστο 1 μηχανοδηγός έχει αιτηθεί την μετάθεση του στο μηχανοστάσιο Βόλου και η αίτηση βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Παράλληλα, η εταιρεία θα πρέπει να εξετάσει άμεσα την τοποθέτηση κλιματιστικού στην μηχανή που εκτελεί το δρομολόγιο καθώς κατά τους θερινούς μήνες η κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών γίνεται ανυπόφορη για το προσωπικό, πόσο μάλλον όταν πληροφορούμαστε ότι την φετινή περίοδο υπάρχει σχεδιασμός για διπλά δρομολόγια καθημερινά (για όλα τα Σαββατοκύριακα φέτος για πρώτη φορά).
Τέλος, η Υπηρεσία θα πρέπει άμεσα –μέσω των τμηματαρχών ελέγχου κυκλοφορίας-  να φροντίσει  να γίνει  καταγραφή των προβλημάτων στην υποδομή στην περιοχή της Μαγνησίας, καθώς αναφορές μηχανοδηγών κάνουν λόγο για σημαντικές ελλείψεις τόσο στην γραμμή του Πηλίου όσο και στις εγκαταστάσεις (στην γραμμή πετρελαίου πρέπει άμεσα να γίνει εκφόρτωση ενώ πρόσφατα είχαμε και εκτροχιασμό Δ/Η).

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. 

                                                Για το Δ.Σ.   
           Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας 

           Γενιδούνιας Κ.                                           Τουρλής Β.

Aπο το blog της ΠΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου