Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αίτημα για επιστροφή του 1ου εμπορικού σε συνάντηση απο την ΠΕΠΕ

Η ΔΙΚΑΜ ενημερώθηκε για την απόφαση του ΔΣ (συνεδρίαση Παρασκευής) για την επιστροφή του εμπορικού σε συνάντηση. Το επόμενο διάστημα και μέχρι την αλλαγή των κυκλωμάτων εργασίας 
που θα επιφέρει η νέα διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή (εντός Μαΐου), το πιθανότερο σενάριο είναι η διανυκτέρευση του 600/601 εφόσον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδεχθεί το αίτημα της ΠΕΠΕ.

Ενδεικτικό της κατάστασης στο ΜΘ , λόγω της έλλειψης προσωπικού, είναι ότι την προσεχή εβδομάδα ζητήθηκε επιπλέον ενίσχυση απο το ΜΑΙ και παρά το ότι εδώ και 2 βδομάδες το εμπορικό έχει γίνεται εφόλης απο το μηχανοστάσιο ΜΑΙ.
Αυτή είναι και η απάντηση σε όσους έσπευσαν να ασκήσουν κριτική για την διανυκτέρευση του εμπορικού. Η έλλειψη μηχανοδηγών πλέον είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Με τα νέα δρομολόγια θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια απο το Σωματείο μας για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των μηχανοδηγών μέχρι να ενταχθούν στην παραγωγή οι 68 νέοι μηχανοδηγοί. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου