Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Χατζηδάκης : Τριετίες μόνο αν πέσει η ανεργία κάτω απο 10% (video). Αλλεργία στα συνδικάτα

Ο …superman της πολιτικής , Χατζηδάκης, ξεχνά να αναφέρει την λέξη συνδικάτα όταν αναφέρεται στην διαμόρφωση μισθών. Λέει όμως ξεκάθαρα
 αν κ ο πληθωρισμός είναι στο 10% κ η χώρα μας τελευταία στον δείκτη της αγοραστικής δύναμης στην ΕΕ , ότι οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα θα ανοίξουν όταν η ανεργία πεσει στο 10% , πρόβλεψη που νομοθετησε η κυβέρνηση Σαμάρα -Βενιζέλου το 2013.
Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εργασίας δεν καθιστά υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογραφεί, το ΣΕΠΕ έχει υποβαθμιστεί και η αγορά εργασίας είναι ανεξέλεγκτη.
Αντί το Υπουργείο Εργασίας να επαναφέρει τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, επιμένει στην απόφαση του 2013 και εγκλωβίζει την μισθολογική ανέλιξη εκατομμυρίων εργαζομένων.
Το θέμα αυτό συζητείται πλέον και απο κορυφαίους εργατολόγους που διαβλέπουν το αδιέξοδο στα εργασιακά.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου