Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Θυμήθηκαν τους μισθούς και έταξαν αυξήσεις, 2 μήνες πριν τις εκλογές

Και τα γνωστά παραμύθια για τις συντάξεις. 
 Αφού ο κ. Μητσοτάκης εδώ και έναν χρόνο επιδοτεί την αισχροκέρδεια και συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών, τώρα θυμήθηκε να τάξει καλύτερους μισθούς, λίγο πριν τις εκλογές! Μέτά απο 10 χρόνια μέχρι και ....

αυξήσεις στο Δημόσιο έταξε, ο κ. Μητσοτάκης! (Αν δεν ....προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις τι θα έταζε άραγε;).

Τα γεγονότα 

  • Ο ετήσιος πληθωρισμός το 2022 έκλεισε στο 9,6%, ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τον Δεκέμβριο ξεπέρασε το 15%.Αυτό που συμβαίνει ειδικά τις τελευταίες ημέρες δεν είναι απλά ακρίβεια είναι ληστεία.  Το σούπερ μάρκετ έχει γίνει ένας εφιάλτης για κάθε νοικοκυριό, καθώς η τρομακτική αύξηση των τιμών είναι σχεδόν έναν χρόνο τώρα.
  • Την ίδια στιγμή, κάποιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες μέσα από διάφορα τρικ. Μειώνουν το περιεχόμενο των συσκευασιών  για να μην φαίνεται η αύξηση της τιμής στον καταναλωτή και το Υπουργείο Ανάπτυξης απλά παρακολουθεί! H μοναδική Κυβέρνηση   που... κατάφερε να ρίξει την τιμή της φέτας από 10 ευρώ το κιλό, στα 7 ευρώ το μισό κιλό!
  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού που έδωσε η Κυβέρνηση πέρυσι (απο τις χαμηλότερες στην Ευρώπη ) είναι ανεπαρκής και έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση των συντάξεων, αποκρύπτοντας ότι οφείλεται σε Νόμο  του 2017, ενώ  έχει στερήσει από τους συνταξιούχους τη 13η σύνταξη (που θα στήριζε) και τα αναδρομικά τους.
  • Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν βγάζουν το μήνα. Οι πολίτες γνωρίζουν πως στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, στα βενζινάδικα και τους λογαριασμούς ρεύματος πληρώνουν την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη.
  • Με τον Νόμο Χατζηδάκη έγινε σχεδόν ακατόρθωτη η υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η συνδικαλιστική δράση στοχοποιήθηκε για να εξαφανίσει τους συνδικαλιστές απο τους χώρους εργασίας,  ενώ προήχθη η ατομική διαπραγμάτευση, όπου ο εργοδότης έχει ασφαλώς το πάνω χέρι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αόριστη προσέγγιση που επέλεξε ο πρωθυπουργός για να μιλήσει περί οικονομίας και μισθών,  δεν συγκίνησαν ούτε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΕΡΤ που έκοψε την αναμετάδοση της συνέντευξης Τύπου λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξή της, παραπέμποντάς στο διαδικτυακό EΡΤ News 2, ενώ και ο ΣΚΑΪ «άφησε» μετά από λίγη ώρα τη σύνδεσή του.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βλέπουν τα εισοδήματα τους να απομειώνονται, η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει υπογράψει σε 4 χρόνια, 353.000 απευθείας αναθέσεις με κόστος 3.86 δις Ευρώ και επιπλέον  373.986 "απευθείας αναθέσεις  και διαδικασίες ειδικού τύπου"  με κόστος 8 δις Ευρώ!

Για αυτές - τις απευθείας αναθέσεις- προφανώς λεφτά, υπάρχουν. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου