Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Πότε θα γίνουν οι εκλογές στο ΠΜΚ- Αττικής ; Γιατί είναι ανενεργό εδώ και καιρό;

 Παρωδία κανονική, όσα συμβαίνουν στο Πολιτιστικό - Μορφωτικό Κέντρο Νομού Αττικής και εξαιτίας αυτών έχει  μείνει αυτό ανενεργό. Τέτοια εποχή δημοσιεύαμε τις εικόνες απο την
Χριστουγεννιάτικη γιορτή που έκανε κάθε χρόνο το Πολιτιστικό για τα παιδιά των σιδηροδρομικών.
  • Μεγάλα τα αφιερώματα μας    στα τμήματα αθλητισμού όπου έδιναν το παρόν σε διοργανώσεις (Μπάσκετ - Ποδόσφαιρο- Επιτραπέζια Αντισφαίριση- Βόλλευ κτλπ)
  • Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι προσφορές που διασφάλιζε το Κέντρο για εισιτήρια σε θέατρα, κινηματογράφους.
  • Κανείς δεν ξεχνά την  έκθεση βιβλίου που κάθε Σεπτέμβρη γινόταν στην Καρόλου.
  • Εκθέσεις φωτογραφίας και  εκδρομές που διοργάνωνε το Κέντρο, με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, είχαν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία. 
  • Είδαμε μαγευτικά πλάνα απο την συμμετοχή της ορχήστρας του ΠΜΚ πριν μερικά χρόνια στην Γαλλία  ενώ πολλές ήταν  και οι συμμετοχές σε εκδηλώσεις της USIC (Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Σιδηροδρομικών).

Εξαιτίας των όσων -θλιβερών- συμβαίνουν, πρόσφατα ακυρώθηκε η συμμετοχή του ΠΜΚ στην  Διεθνή Έκθεση τέχνης της FISAIC και ενώ όπως καταμαρτυρούν μέλη του Κέντρου, τα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών (σιδηροδρομικών)  υπήρχαν μόνο στο έγγραφο, αλλά έλειπαν από την έκθεση !!!

Αισθητή ήταν η έλλειψη πρωτοβουλιών του Πολιτιστικού Κέντρου απο τις εκδηλώσεις για το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων (2021) καθώς αυτό δεν λειτουργούσε. 

Τι συμβαίνει

Εδώ και καιρό δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο στο Κέντρο, ενώ οι πρόσφατες συνελεύσεις κατέληξαν σε μάχη χαρακωμάτων .

Αποτελεί  ντροπή για την ιστορία του ΠΜΚ, αυτό που μας μεταφέρθηκε πριν 1 βδομάδα, όταν πρώην κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΟΣ, γνωστός για την μεθοδολογία που ακολουθούσε διαλύοντας τα τελευταία χρόνια την συνοχή της Ομοσπονδίας (εκλέχτηκε σε θέση ευθύνης με..."αλγόριθμο"), ούρλιαζε στους διαδρόμους της Καρόλου απαιτώντας να μην προχωρήσει η κατάθεση υποψηφιοτήτων απο συγκεκριμένη παράταξη και μεμονωμένους υποψηφίους,  εξέλιξη που οδήγησε στην συνέχεια στην παραίτηση  της πλειοψηφίας των μελών της εφορευτικής επιτροπής που είχαν αναλάβει την διαδικασία των εκλογών!!!! Ντράπηκε και η ντροπή και έτσι θα ξαναγίνει συνέλευση για την εκλογή νέας εφορευτικής επιτροπής!!! 

Αυτά που έγιναν και εξελίσσονται καιρό τώρα  είναι αδιανόητο να συμβαίνουν σε ένα Πολιτιστικό Κέντρο. Προσβάλουν την ιστορία του. 

Όπως αδιανόητο είναι να έχουν προσληφθεί 300 και πλέον νέοι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και κανείς εξ αυτών να μην γνωρίζει ότι υπάρχει το Πολιτιστικό Κέντρο και ποιος ο ρόλος και η διαχρονική του προσφορά  στους σιδηροδρομικούς. 

Φυσικά όλα αυτά τα ζούμε και στην καθημερινότητα μας, όπου η επίθεση στον Πολιτισμό και τον καλλιτεχνικό κόσμο είναι καθημερινή απο συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας.

Προφανώς, αυτή η επίθεση μεταφέρθηκε απο συγκεκριμένους παράγοντες και στον χώρο του ΠΜΚ Κέντρου Αττικής. 

Γνωρίζοντας την προσφορά του Κέντρου όλα αυτά τα χρόνια και χωρίς να αμφισβητούμε κανένα καθώς η προσφορά όλων είναι ανιδιοτελής και εθελοντική, έχουν να πούμε μόνο αυτό.

Κρίμα. 

Το ΠΜΚ Αττικής πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να γράφει ιστορία, παράγωντας πολιτισμό για τους σιδηροδρομικούς. 


Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 


1 σχόλιο: