Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Σ.Σ.Ε. : Επιδότηση πλασματικών ετών για σύνταξη και Ταμείο Νεότητας πρότεινε το Σωματείο των Μηχανοδηγών

Στα πρότυπα των όσων ισχύουν και σε άλλες εταιρείες το Σωματείο των Μηχανοδηγών πρότεινε για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επιδότηση απο την Hellenic Train πλασματικών ετών ασφάλισης καθώς και την δημιουργία
Ταμείου Νεότητας
Παράλληλα οι μηχανοδηγοί, δηλώνοντας ότι στηρίζουν τα αιτήματα του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  πρότειναν για τον κλάδο τους,  αυξήσεις στο ισχύον μισθολογικό σύστημα του κλάδου μηχανοδηγών (κλιμακωτά την επόμενη διετία) καθώς και αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης, αναλογική με τα όσα προτάθηκαν  για άλλους κλάδους.

Δεν πλειοδοτούμε διαπραγματευτικά, έχουμε κοστολογήσει την πρόταση μας αναφέρει το Σωματείο των Μηχανοδηγών στέλνοντας σαφές μήνυμα στην εργοδοσία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Σώματος Αντιπροσώπων της Π.Ε.Π.Ε. την προσεχή Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στην Λάρισα. 

Τα σημεία που προτείνουν οι μηχανοδηγοί για την εξαγορά στρατού και το Ταμείο Νεότητας

Εξαγορά στρατού - Πλασματικών Ετών ασφάλισης

Απο 1.1.23 οι εργαζόμενοι -εργαζόμενες που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν εως δεκαοχτώ (18) μήνες νωρίτερα, επιδοτούνται από την Hellenic Train στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών για την εξαγορά των ενσήμων τους προκειμένου να συμπληρώσουν τις προυποθέσεις συνταξιοδότησης, υπό την προϋπόθεση προσκόμισης στην εταιρεία απόφασης αναγνώρισης ή της σχετικής βεβαίωσης του οικείου ασφαλιστικού φορέα.

Δημιουργία Ταμείου Νεότητας

Τηρουμένης της Κείμενης Νομοθεσίας δημιουργείται λογαριασμός νεότητας, σύμφωνα με Κανονισμό και σκοπός του είναι να χορηγεί εφάπαξ χρηματική παροχή στα παιδιά των εργαζομένων, μετά την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και το αργότερο μέχρι την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους, για την αντιμετώπιση ιτούνται, είτε για λόγους σπουδών, είτε επαγγελματικής αποκατάστασης. Η εταιρεία θα συνεισφέρει μηνιαία για κάθε παιδί και μέχρι την εκταμίευση του συγκεντρωθέντος ποσού, εντός του παραπάνω χρονικού πλαισίου, ποσό μηνιαίως. Ο εργαζόμενος θα συνεισφέρει για κάθε παιδί ποσό ίσο με δεκα πέντε Ευρώ (15,00 Ε) μηνιαίως. Η συμμετοχή στο λογαριασμό νεότητας είναι προαιρετική και γίνεται μετά από αίτηση του εργαζομένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου