Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Απεργίες στον βρετανικό σιδηρόδρομο: Οι λόγοι που οι εργαζόμενοι απέρριψαν αναδρομικές αυξήσεις μισθών

Τα μέλη του συνδικάτου οδηγών τρένων ASLEF στην Βρετανία θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η και την 3η Φεβρουαρίου, αφού απέρριψαν πρόταση που τους έγινε για τους μισθούς, σύμφωνα το συνδικάτο.


Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο οργανισμός σιδηροδρόμων Rail Delivery Group ανακοίνωσε ότι έκανε στο ASLEF βελτιωμένη μισθολογική πρόταση σε αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που διοικούνται οι σιδηρόδρομοι, σε μια προσπάθεια επίλυσης μακράς διένεξης στον κλάδο.

«Η πρόταση δεν γίνεται και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτή, αλλά προτιθέμεθα να δεσμευτούμε σε περαιτέρω συνομιλίες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ASLEF Mick Whelan.

«Θέλουν να σκίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουμε προσφέροντας σε αντάλλαγμα κάτι που είναι στην πραγματικότητα μείωση μισθού», πρόσθεσε.

Ο Rail Delivery Group είχε διευκρινίσει ότι η πρότασή του περιλάμβανε αναδρομική αύξηση μισθού 4% για το 2022 ακολουθούμενη από περαιτέρω αύξηση μισθού 4% το 2023 και δέσμευση να μην προβεί σε υποχρεωτικές μειώσεις προσωπικού το ερχόμενο έτος.

Ωστόσο, περιλάμβανε επίσης αλλαγές, τις οποίες ο οργανισμός περιέγραψε ως «ζωτικής σημασίας και καθυστερημένες», στις εργασιακές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυριακάτικων βαρδιών και της εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι, από τις κινητοποιήσεις επηρεάζονται οι εξής σιδηροδρομικές εταιρείες: Avanti West Coast, Chiltern Railways, CrossCountry, East Midlands Railway, Great Western Railway, Greater Anglia, GTR Great Northern Thameslink, London North Eastern Railway, Northern Trains; Southeastern, Southern/Gatwick Express, South Western Railway (μόνο οι οδηγοί στα αμαξοστάσια), SWR Island Line, TransPennine Express και West Midlands Trains.

www.metaforespess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου