Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο τύπου για την παραχώρηση μεταφορικού έργου σε εργολάβο στην Πάτρα

Καταγγέλλουμε την ακατανόητη απόφαση της Διοίκησης της Hellenic Train, να παραχωρήσει σε εργολάβο την εκτέλεση δρομολογίων της γραμμής Καστελόκαμπος-Πανεπιστήμιο-Νοσοκομείο. 

Όπως απεδείχθη περίτρανα από το αποτέλεσμα που επέφερε η εφαρμογή αντίστοιχων αποφάσεων στο πρόσφατο παρελθόν, η πάγια θέση του Σωματείου μας για καθολική κίνηση των λεωφορειακών δρομολογίων από υπαλλήλους της εταιρείας, είναι η μοναδική επιλογή με θετικό πρόσημο για τους φοιτητές, για τους εργαζόμενους , τους πολίτες της Πάτρας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εταιρεία, από το 2016 και έπειτα, στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις παθογένειες που είχε δημιουργήσει η μέχρι τότε δράση των εργολάβων στις λεωφορειακές γραμμές, προσέλαβε δικούς της οδηγούς , οι οποίοι όχι μόνο περιόρισαν και εν τέλη, σχεδόν εξάλειψαν, τα υφιστάμενα για την εποχή προβλήματα, αλλά στο βάθος της εξαετίας που ακολούθησε, συντέλεσαν και ενεργά στην ανάπτυξη και εδραίωση των μεταφορών στην τοπική κοινωνία της Πάτρας όπου δραστηριοποιείται.  

Η διοίκηση της Hellenic Train, λοιπόν, αντί να επιλέξει να επενδύσει στην ανάπτυξη του στόλου των οχημάτων, τα οποία χρήζουν ανανέωσης λόγω παλαιότητας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό αλλά και βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, προχώρησε στην υλοποίηση μιας απόφασης με προφανείς, πλέον, καταβολές. Είναι προφανές ότι η παραχώρηση της γραμμής σε εργολάβους είναι υποκινούμενη από εξωτερικούς παράγοντες!

Ζητάμε από τη Διοίκηση της Hellenic Train να άρει την απόφαση της και να μην επηρεάζεται από τριτογενείς παράγοντες εξυπηρετώντας σκοπιμότητες που κανένα όφελος δεν προσφέρουν στην εταιρεία, τους εργαζόμενους και το επιβατικό έργο το οποίο εκτελείται.


ΤΟ ΔΣ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου