Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΣΚ και προπαγάνδα , έννοιες διαχρονικά ταυτόσημες. Ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα (και πάλι)

 Τα φανερά σε όλους τους σιδηροδρομικούς αδιέξοδα της ΔΕΣΚ έκαναν σήμερα και πάλι την εμφάνιση τους. Η παράταξη που "υπερηφανεύεται" για τον -δήθεν- ταξικό της χαρακτήρα (αποδείχτηκε τελευταία ότι αποτελεί μέρος του συστήματος και μάλιστα του βαθέως -κραταιού- συστήματος) για
άλλη μια φορά στόχευσε το Σωματείο των Μηχανοδηγών γιατί θεωρεί ότι υπονομεύει την προσπάθεια για αύξηση των βασικών μισθών των εργαζομένων! 

Σε μια ακόμα διαστρέβλωση της αλήθειας και προκειμένου οι συνδικαλιστές της ΔΕΣΚ να απολογηθούν σε αυτούς που κοροιδεύουν, προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι για την αποδεδειγμένη ανεπάρκεια τους. 

Γεγονότα 

  • Το Σωματείο των Μηχανοδηγών ΣΤΗΡΙΞΕ - ΣΤΗΡΙΖΕΙ με επιστολή του τα αιτήματα που κατέθεσε το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρότεινε επιπλέον αυξήσεις  στους βασικούς μισθούς για τους μηχανοδηγούς καθώς διαπιστώθηκε ότι οι νέοι μηχανοδηγοί παρέμεναν στάσιμοι σε σχέση με τις αυξήσεις που διεκδικούνται για όλους τους εργαζόμενους. Η Π.Ε.Π.Ε. δηλαδή που προτείνει ΠΑΡΑΠΑΝΩ στους βασικούς μισθούς για τα μέλη της και στηρίζει τα αιτήματα των άλλων Σωματείων,  καταγγέλθηκε ότι ....υπονομεύει τις αυξήσεις και διευκολύνει την εργοδοσία!!! Πραγματικά είναι "αλλού" οι συνάδελφοι της ΔΕΣΚ.
  • Οι προτάσεις της Π.Ε.Π.Ε. δεν έγιναν απο την "ηγεσία" της, αλλά ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ απο το Διοικητικό Σύμβουλιο και το Σώμα των Αντιπροσώπων. 
  • Καμία πρόταση είτε της Π.Ε.Π.Ε. ή άλλου Σωματείου δεν συνδέεται με τα κέρδη της εταιρείας.
  • Τέλος και όσον αφορά τις συμφωνίες που έχει κατά καιρούς κάνει το Σωματείο των Μηχανοδηγών οι ανεπαρκείς συνδικαλιστές της ΔΕΣΚ, ξεχνάνε ότι χάρη σε αυτές έχουν προσληφθεί απο το 2018 στην Hellenic 203 νέοι μηχανοδηγοί, οι οποίοι έχουν ενταχθεί ΠΛΗΡΩΣ στην ισχύουσα ΣΣΕ, έχουν ασφάλιση στα ΒΑΕ του ΙΚΑ και καταβάλουν και εισφορές για εφάπαξ. Με τις συμφωνίες αυτές ο κλάδος των μηχανοδηγών έχει ανανεωθεί κατά 75% και με συγκροτημένα δικαιώματα για τους νέους μηχανοδηγούς.
  • Οι γνωστές κορώνες για τις αναπαύσεις μας θυμίζουν τα ίδια που λέγανε και κάποιοι "ταξικοί" για τους εργολαβικούς εργαζόμενους (ακραία μορφή επισφάλειας)  και μετά τρέχανε να "τακτοποιήσουν" μέσω αυτών,  αυτά που ξέρουμε όλοι. ΑΝ νομίζουν, ότι θα ανεχόμαστε τα παραμύθια τους, είναι βαθιά γελασμένοι και καμία αλλαγή στην "ηγεσία" τους δεν αλλάζει το αποτέλεσμα που και πραγματικό είναι και -κυρίως-  προκαλεί. 
  • ΔΕΝ είναι  η πρώτη φορά που η ΔΕΣΚ στοχοποιεί το Σωματείο των Μηχανοδηγών μέσω προπαγανδιστικών ανακοινώσεων. Πρόσφατα, συνταξιούχος της παράταξης αυτής,  είχε δημοσιεύσει λίβελο σε βάρος της Π.Ε.Π.Ε. σε εφημερίδα συνταξιούχων,  ενώ παρότι του στάλθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία για αποκατάσταση της αλήθειας, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Η ΔΕΣΚ έχει πρόβλημα με το Σωματείο των Μηχανοδηγών γιατί όσοι έχουν την ευθύνη της Π.Ε.Π.Ε. τα τελευταία χρόνια, δεν είναι στην λογική του χτες με την οποία  είχε καλομάθει και πορευόταν  η -δήθεν- ταξική παράταξη στον σιδηρόδρομο.  
Τέλος και αναφορικά με την -δήθεν- αγωνιστική διάθεση των συνδικαλιστών της ΔΕΣΚ που δεν αποτελεί παρά μια  ύστατη προσπάθεια να δημιουργηθούν  και πάλι "εσωτερικοί" εχθροί, που υπονομεύουν τάχα την διαπραγμάτευση για να δικαιολογήσουν κατόπιν  την συνδικαλιστική τους ανεπάρκεια. 

Να θυμούνται ότι η ανοχή σε όσα ξέρουμε, δεν είναι και αδυναμία.
Εξιλαστήρια θύματα σε αυτήν την ΣΣΕ,  δεν υπάρχουν. 
Αύριο θα υπάρξει ενημέρωση για την συνάντηση απο το στέκι της έλξης. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Για τα αίσχη στον Πολιτιστικό Αττικής, όπου οι συνεργάτες της ΔΕΣΚ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν επέτρεψαν να κατατεθεί το ψηφοδέλτιο της και κατόπιν παραιτήθηκε η μισή εφορευτική επιτροπή, η ΔΕΣΚ δεν έβγαλε άχνα. Μην χαλάνε τις καρδιές του, οι συνδικαλιστικοί "εταίροι". 

Υ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου