Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση ΣΗΕΚ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στις 31-12-2023, λήγει η ισχύς της ΕΣΣΕ, η οποία ειρήσθω εν παρόδω μονογράφηκε τον Ιούλιο του 2022, πλην όμως δεν υπογράφηκε και δεν αναρτήθηκε ποτέ. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, υπάρχουν
όροι που δεν έχουν καθόλου υλοποιηθεί και όροι που υλοποιούνται μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις εξαιτίας δυστοκιών που απορρέουν από τη νομική ή ακόμα και από την υπηρεσιακή… «δυσκοιλιότητα»! Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν: η χορήγηση των τροφείων, η οποία μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα, τα σχολικά βοηθήματα, η ασφάλιση (άρθρα 8 & 9 1).

Ένα άλλο κυρίαρχο ζήτημα και παράλληλα τροχοπέδη στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της εταιρείας, αποτελούν τα οργανικά κενά στις περισσότερες ειδικότητες, ιδίως σε αυτές της Λειτουργίας (ηλεκτροδηγοί, σταθμάρχες, προσωπικό ΚΕΛ-ελγκτές ισχύος) και της Συντήρησης 2. Ωστόσο, διαφαίνεται από τον τρόπο διοίκησης ότι τα παραπάνω δεν προβληματίζουν διόλου τους διοικητές της εταιρείας, καθόσον προτιμούν να στελεχώσουν θέσεις «φαντάσματα» (υπ’ αριθμ. 6155/10-10-2023 υπηρεσιακό σημείωμα με θέμα «Πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη έξι (6) θέσεων Επιθεωρητή Ασφάλειας» 3), οι οποίες ναι μεν καταγράφηκαν στο από 15-6-2023 τροποποιημένο οργανόγραμμα της επιχείρησης αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν στελεχωθεί, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι στην πραγματικότητα η ύπαρξή τους, είναι απαραίτητη μόνο στα χαρτιά και όχι στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης. Αν σκεφτεί κανείς ότι ούτε τροποποίηση υπάρχει ως προς την κατανομή των αρμοδιοτήτων και πολύ περισσότερο δε ότι οι «Κύριες αρμοδιότητες-Καθήκοντα» έχουν αφαιρεθεί από τους Ελεγκτές και τους Επόπτες Ασφάλειας συντείνει στο συμπέρασμα περί θέσης-φάντασμα. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι, θα υπάρξει μεγάλη σύγχυση καθηκόντων(!!) που αφορά στο ποιοί εργαζόμενοι θα επιλαμβάνονται των περιστατικών στη Λειτουργία (τα οποία είναι ουκ ολίγα), αφού ήδη αυτό γίνεται από τους Επιθεωρητές Λειτουργίας! Εξαιτίας αυτής της σύγχυσης στο τέλος της ημέρας, καμία ειδικότητα δε θα επιλαμβάνεται των περιστατικών, διότι δε θα έχει αποσαφηνιστεί αν πρέπει να το κάνει!  Τέλος, ούτε λόγος από τη Διοίκηση για τις διαδικασίες της Γραμμής 1, που πλέον η θέσπισή τους θυμίζει το θρυλικό «γεφύρι της Άρτας», ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν!

Καλούμε την Εταιρεία, να δείξει τη σοβαρότητα που της αναλογεί, θέτοντας την επίλυση των πραγματικών και ουσιωδών ζητημάτων σε άμεση προτεραιότητα, διότι οι εργαζόμενοι κουράστηκαν να περιμένουν και να αφήσει κατά μέρους την ενασχόληση με τη δημιουργία θέσεων «πλεονάζοντος προσωπικού»! 


ΤΟ Δ.Σ.  Σ.Η.Ε.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου