Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΟΣΕ : Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε Διοικητικές θέσεις (Μπλοκάκι)

 
Την έγκριση προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ και με την μέθοδο της παροχής υπηρεσιών συζήτησε χτες το Διοιητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. Την ώρα που τρέχει (και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί) ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ εδώ και πάνω απο 1 χρόνο για προσλήψεις στον Οργανισμό, η Κυβέρνηση επιλέγει  διαδικασίες που εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως αδιαφανείς,  για τις προσλήψεις σε φορείς που εποπτεύονται απο το ΑΣΕΠ.  

Αναρωτιόμαστε αν θα αναφερθεί ποτέ σε αυτά η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, που κάποτε έβγαζε ανακοινώσεις για τις προσλήψεις σε ....ιδιωτικές εταιρείες. 

Αναρωτιόμαστε πραγματικά γιατί ενώ τα κενά στις Διοικητικές  θέσεις είναι γνωστά,δεν έχει γίνει η διαδικασία για να προκηρυχθούν οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. 

Και φυσικά δεν ξεχνάμε τους εκατοντάδες  συναδέλφους μας σε κρίσιμες ειδικότητες (κλειδούχοι-σταθμάρχες- επισκέπτες) που περιμένουν εδώ και καιρό να μονιμοποιηθούν ενώ εργάζονται με μπλοκάκι.

Στο σημείο αυτό η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών οφείλει να ενημερώσει για το   τι ειπώθηκε στην συνάντηση της με την πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ την περασμένη Τρίτη. 

Είναι τουλάχιστο περίεργο, το  ότι η Π.Ο.Σ. δεν έβγαλε ούτε ανακοίνωση για την συνάντηση αυτή, λες και έχει κάτι να κρύψει, θα έλεγε κάποιος. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Σημειώνουμε ότι τα θέματα τα βρίσκουμε απο τον εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ, που σε αντίθεση με την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ενημερώνει για τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου