Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Αντί να ασχολούνται με την μονιμοποίηση τους, προκαλούν την κοινή νοημοσύνη και δημιουργούν αντιπάθειες.

 Την ώρα που πάνω απο 200 νέοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με σύμβαση παροχής υπηρεσιών, ζούν ένα απίστευτο εργασιακό καθεστώς εκμετάλλευσης απο την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάποιοι  εξ αυτών, προφανώς

έχοντας κομματική εντολή προσβάλουν  το σύνολο εκτοξεύοντας μήνες τώρα - και μετά τα Τέμπη- χυδαιότητες εναντίον όσων αποκάλυψαν την αλήθεια και τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους. 

Είναι βέβαιο ότι έτσι προσπαθεί (ιδιαίτερα η μια περίπτωση) να ξεπληρώσει την "εξυπηρέτηση" που έλαβε για να τοποθετηθεί σε μια κρίσιμη ειδικότητα σε ένα Δημόσιο φορέα, χωρίς προηγουμένως να αξιολογηθεί απο κανένα επίσημο φορέα και σε αντίθεση με τους υπολοίπους. 

Η προνομιακή μεταχείριση έφτασε στο σημείο της τοποθέτησης σε κρίσιμο πόστο στο οποίο απαιτείται υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία, χωρίς ΕΠΙΣΗΣ να αξιολογηθεί η κατάρτιση. 

Αναρωτιόμαστε πραγματικά, αν "συνάδελφοι" (σαν αυτήν την περίπτωση), που προφανώς δεν έχουν καμία κατάρτιση επαγγελματική ή προσωπική, αντιλαμβάνονται ότι με αυτήν τους την συμπεριφορά δημιουργούν αντιπάθειες στον σιδηρόδρομο, ακόμα και μεταξύ αυτών που νομίζουν ότι τους "ακολουθούν" και μας ενημερώνουν για τα όσα λένε και γράφουν.

Αναρωτιόμαστε πως κάποιος μπορεί να αναφέρει ως παράδειγμα "τους συναδέλφους που αγωνιούν να πληρωθούν στην Hellenic" την ώρα που ο ίδιος εργάζεται με σύμβαση παροχής υπηρεσίας και μάλιστα ορισμένου χρόνου

Να τους ενημερώσουμε ότι στο στέκι τα μηνύματα απο τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ με μπλοκάκι έρχονται καθημερινά για την κοροϊδία που βιώνουν, για τις υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται για μονιμοποίηση τους απο κομματικά φερέφωνα εντός του Οργανισμού. 

Αντίστοιχα μηνύματα έρχονται απο όσους ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον ΟΣΕ. 

Αντί να ασχολούνται ορισμένοι, με όσους και όσα δεν ξέρουν, ας κοιτάξουν λίγο την θέση τους στο εργασιακό περιβάλλον του ΟΣΕ.  

Αν αποδέχονται τους επαχθείς όρους εργασίας τους,  ως κανονικότητα, εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο παρά ότι επιβεβαιωνόμαστε ότι πρόκειται για κομματικά τοποθετημένα πρόσωπα που περισσότερη σχέση έχουν με τον...Πίνατ (το κομματόσκυλο) παρά τα εργασιακά δικαιώματα. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Θα εκπλαγούν όταν μάθουν απο που το στέκι αντλεί πληροφόρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου