Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Όσο παραμένει «ασθενής» ο ελληνικός σιδηρόδρομος, τόσο θα «επιχαίρουν» αλλοδαπά λιμάνια

 Είναι η Ελλάδα εμπορευματικός κόμβος των Βαλκανίων ή της ΝΑ Ευρώπης; Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όχι. Τι είναι αυτά που (κυρίως) λείπουν στις εμπορευματικές μεταφορές της Ελλάδας; Ασφαλώς, ένας σύγχρονος σιδηρόδρομος και οι
επαρκείς συνδέσεις του με λιμάνια και ΒΙΠΕ, η λειτουργία Εμπορευματικών Κέντρων και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των φορτηγών. 

Όσο η χώρα – για ποικίλους λόγους – δεν προχωρά με γρήγορα και αποτελεσματικά βήματα στα ανωτέρω, τόσο θα υπολείπεται άλλων χωρών.

Όσο παραμένει «ασθενής» ο ελληνικός σιδηρόδρομος, όσο το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο δεν συνδέεται επαρκώς με τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, κ.ά., όσο η χώρα «ακροβατεί» για τη δημιουργία Εμπορευματικών Κέντρων στο Θριάσιο, στη Θεσσαλονίκη, κ.ά και όσο τα ελληνικά φορτηγά “εξαφανίζονται” (και λόγω ηλικίας και παραγόμενων ρύπων) από τους δρόμους της Ευρώπης…

… τόσο θα «επιχαίρουν» γειτονικές χώρες και λιμάνια στην Ιταλία, την Κροατία, την Σλοβενία και όχι μόνο, οι οποίες διατρανώνουν στις Αγορές ότι προσφέρουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις (πλοίο + τρένο / φορτηγό) για τη μεταφορά προϊόντων.

Η εφοδιαστική αλυσίδα των εμπορευμάτων, λόγω των πολέμων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη αναδιαμορφώνεται συνεχώς και μάλιστα, η μεταβλητότητα και η ταχύτητα των εξελίξεων είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις από την ελληνική πλευρά, παρά τις όποιες βελτιωτικές ενέργειες που έχουν συντελεστεί.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου