Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : ΔΕΝ εννοούμε τους μηχανοδηγούς - Θετική εξέλιξη και μια πρόταση απο το στέκι

 Η "διαχειριστική ομάδα"  του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωση της, αναφέρει ότι
 δεν εννοεί τους μηχανοδηγούς ως υπεύθυνους για την μη πραγματοποίηση των δρομολογίων στην περιφέρεια. 
Έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο καθώς το Σωματείο (ΣΕΠ) είχε δημοσιεύσει κείμενο στο οποίο έγραφε επί λέξη (εννοώντας προφανώς το στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών - και άρα μηχανοδηγούς) ότι "κάποιοι σιωπούν για την μη εκτέλεση των δρομολογίων στην περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκαν στο ότι χτες μπήκαν λεωφορεία αντί για τρένα στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης". 

Είναι μια θετική εξέλιξη που ξεκαθαρίζει το τοπίο σε όσα ακούγονται καθημερινά στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα. 

To στέκι της έλξης,  χαιρετίζει αυτήν την διευκρίνηση και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια. 

Το στέκι ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕ αναλυτικά πόσα δρομολόγια πραγματοποιούνταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. 

Καλούμε το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως αντιπροσωπευτικό Σωματείο να πάρει την πρωτοβουλία και αύριο να ζητήσει απο τα άλλα 2  Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Hellenic Train, να αποστείλουν από κοινού ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ επιστολή στην πολιτική ηγεσία, με τα δρομολόγια που πραγματοποιούνταν στην Επικράτεια τον Γενάρη του 2020 αναφέροντας και  πόσα δεν πραγματοποιούνται έκτοτε. 

Αναφορικά με την τοποθέτηση του  ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ότι  δεν καλλιεργεί την αντιπαλότητα μεταξύ των εργαζομένων, θα διαφωνήσουμε, καθώς  με δεκάδες αναρτήσεις κατά καιρούς έχει στοχοποιήσει με χυδαίο τρόπο  δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους τους. 

Όχι μια παράταξη ή ένα blog κάποιου προσώπου, ένα Σωματείο εργαζομένων το έχει πράξει αυτό. 

                                       

Κλείνοντας, για το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  (και την  διαχειριστική του ομάδα), έχει ξεκινήσει μια περίοδος όπου θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να λύσει προβλήματα.  

Το παραμύθι πλέον δεν έχει δράκο.  

                                       Ο νοών νοείτο. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

                                              ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Το στέκι σήμερα ζήτησε (και ξαναζητά) δημόσια, εξηγήσεις απο τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ της τεχνικής βάσης για την κατάσταση του τροχαίου υλικού και γιατί χτες και σήμερα μπήκαν λεωφορεία αντί για τρένα, στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης. 

ΌΧΙ  απο τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση, απο τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ της τεχνικής βάσης ΖΗΤΑΜΕ εξηγήσεις. 

Το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε αυτήν την ανάρτηση,  -εντελώς παράλογα-  διάβασε ότι το στέκι, το blog των μηχανοδηγών,  ΔΗΘΕΝ ρωτάει τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας την αντιπαλότητα μεταξύ αυτών!

Τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ της τεχνικής βάσης ρωτάμε συνάδελφοι του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σας καλούμε να τους ρωτήσετε και εσείς.  

Αυτό κάνουν τα συνδικάτα. 

                   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου