Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026

«Κάτω τα χέρια από τον Στοϊμενίδη»

Με μια ξεκάθαρη όσο και οργισμένη δήλωση, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Ανδρέα Στοϊμενίδη (γραμματέα Υγείας και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ και πρόεδρο του ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, OSHA), ενώ
εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. 

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» (Ζητείται δικαίωση για το έγκλημα στη «Βιολάντα», που το υπογράφει η Χριστίνα Κοψίνη), στο οποίο αναφέρεται το εξής: Αληθεύει ότι μετά την ενημέρωση στους συντάκτες του κυβερνητικού ρεπορτάζ ο κ. Μαρινάκης φέρεται να είπε πως έχει πολλά μαζεμένα για τον κ. Στοϊμενίδη; Είπε όντως κάτι τέτοιο ο υπουργός ή πρόκειται για παραπληροφόρηση; Κι αν όντως διατυπώθηκε μια τέτοιου είδους «απειλή» προς το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού και της ΓΣΕΕ για την ΥΑΕ, δεν οφείλει η ΓΣΕΕ να απαντήσει και να τον υπερασπιστεί με ανακοίνωσή της;

Παίρνοντας θέση, λοιπόν, ο Νίκος Φωτόπουλος υπογράμμισε τα παρακάτω: 

«Με αφορμή δημοσίευμα της έγκριτης δημοσιογράφου κ. Κοψίνη Χριστίνας στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών όπου αναφέρει- όπως πληροφορήθηκε- ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης φέρεται να είπε πως έχει πολλά μαζεμένα για τον κ. Στοϊμενίδη, αισθάνομαι την ανάγκη για μια φορά ακόμα (το έχω κάνει και άλλες φορές) δημόσια να στηρίξω τον συν. Στοϊμενίδη Αντρέα, να φωνάξω κάτω τα χέρια από τον πολύ καλό συνάδελφο που εκτός των παραπάνω ιδιοτήτων του είναι και Γραμματέας της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία και να τον συγχαρώ για την πολύ εξαίρετη δουλειά που κάνει!

»Κ. Μαρινάκη, όσο κι αν δεν σας αρέσει όσο κι αν σας ενοχλεί, η αλήθεια για τον αριθμό των εργατικών δυστυχημάτων – δολοφονιών είναι αυτή που αναφέρει ο κ.Στοϊμενίδης. 201 το 2025! Η προσπάθειά σας και μόνο να το αποκρύψετε, η προσπάθεια να αποδώσετε αλλού τις ευθύνες είναι ασέβεια προς τους νεκρούς και δείχνει ότι εκεί στην κυβέρνηση είστε αμετανόητοι. Και για να το κλείσω μην απειλείτε τον κ. Στοϊμενίδη ότι του έχετε πολλά μαζεμένα! Εμείς να δείτε πόσα μαζεμένα σας έχουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου