Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Στις 10 το πρωί στην Κάνιγγος η προσυγκέντρωση της ΠΟΣ

Πολλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί μας για να ενημερωθούν για το που θα πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση της ΠΟΣ στην αυριανή απεργία , καθώς καμία ανακοίνωση δεν έχει φτάσει στους χώρους δουλειάς - τουλάχιστον στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ ( κ σε πολλούς χώρους στην Αθήνα ).
Μετά απο επαφή με το προεδρείο της ΠΕΠΕ , πληροφορηθήκαμε ότι η προσυγκέντρωση της ΠΟΣ θα γίνει αύριο στις 10  στην Κάνιγγος στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η ΠΟΣ δεν ενημερώνει και τα blogs . 
Ιδιαίτερα πριν απο μια τόσο κρίσιμη απεργία θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση και συναγερμός για την κινητοποίηση των σιδηροδρομικών .



1 σχόλιο:

  1. Το υπάρχον σύστημα εξουσίας (το οποίο και μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος έχει βοηθήσει να κάνει παρέλαση την τελευταία τριετία - με κορυφαία την ανυπαρξία της ΓΣΕΕ) προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την αλλαγή πολιτικής....
    Την ώρα που η αυριανή απεργία θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της ατζέντας των συνδικάτων και η κινητοποίηση θα έπρεπε να είναι πρωτοφανής σε όλους τους χώρους εργασίας , ο φόβος μήπως αυτή η απεργία αποστείλει δυναμικό μήνυμα ( όπως και η απεργία των συναδέλφων στο Μετρό) ανατροπής της πολιτικής και άρα και των δεδομένων ηγεσιών του κινήματος κάνει τους κουτόφραγκους (με την ευκαιρία της επίσκεψης των φράγκων στην ψωροκώσταινα σήμερα) συνδικαλιστές να εφησυχάζουν.
    Η πρωτοφανής έλλειψη ενημέρωσης απο την ΠΟΣ για την αυριανή συγκέντρωση ,αλλά και για τα αιτήματα με τα οποία κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου για την υπογραφή ΣΣΕ , στέλνουν το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις που θέλουν να ακούσουν κ να αποθεώσουν τους υπεύθυνους συνδικαλιστές .
    Είμαστε εδώ λένε , έτοιμοι να υπογράψουμε τα πάντα , αρκεί το σύστημα της μεταπολίτευσης να παραμείνει ζωντανό .
    Ας χρεωκοπήσουν οι εργαζόμενοι , οι επαγγελματίες συνδικαλιστές να έχουν μισθό και εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή