Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πιο κοντά ο ΟΣΕ στη Πάτρα. Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας «Τράπεζα»


Σήμερα  01/02/2013 , η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε την διάνοιξη της σιδηροδρομικής σήραγγας  Τράπεζας  μήκους 2.700μ στην περιοχή του Διακοπτού. Η εν λόγω σήραγγα αποτελεί τμήμα του έργου
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑΣ ΛΑΔΟΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΑΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΤΡΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 71,3 εκατ. Ευρώ, το οποίο ολοκληρώνεται το 2013.
Με την διάνοιξη της σήραγγας ολοκληρώθηκε  η κατασκευή  της υποδομής σηράγγων συνολικού μήκους 5 χλμ., οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με ταχύτητα μελέτης  160 km /h.
Το  εν λόγω έργο αποτελεί σημαντικό τμήμα της νέας Σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτου – Πάτρας, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι το Διακοπτό το 2014, στα πλαίσια εργολαβίας που θα δημοπρατηθεί τους επόμενους 2 μήνες. Με την ολοκλήρωση της γραμμής  ο χρόνος διαδρομής από Αθήνα προς Πάτρα θα μειωθεί σε δύο ώρες.

2 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΕΝ ΛΟΓΟ ΣΥΡΑΓΓΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΥΠΟΓΕΙΑ ΟΠΩς ΕΙΧΕ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ 10ΜΕΤΡΑ ΨΗΛΩΤΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΠΕΤΟΥ ΣΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.
    ΤΟ 2003 ΔΟΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΟΙΚΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΑΓΓΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟ.
    ΦΥΣΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΓΟΣΕ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΡΑΓΓΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ 10 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Η ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ Η ΣΥΡΑΓΓΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ
    ΜΕ ΚΛΙΣΗ 10 ΜΕΤΡΑ
    ΓΙΑΤΙ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΠΕΤΑ:
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ. ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟS:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήραγγα ρε κήνσορα! Μας πόνεσαν τα μάτια από την ανορθογραφία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή