Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Υποχρεωμένη για μηνιαίο προγραμματισμό εργασίας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Είναι γνωστό σε όλους ότι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κλάδο της έλξης είναι ο Προγραμματισμός Εργασίας του προσωπικού, ιδιαίτερα στα κεντρικά μηχανοστάσια.

Η προσωπική ζωή των μηχανοδηγών θυσιάζεται στις λεγόμενες υπηρεσιακές ανάγκες , με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μαθαίνουμε τι δουλεύουμε την επόμενη μέρα  αργά το απόγευμα της προηγούμενης ! 
Μάλιστα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε πρόσφατα απαντήσει στην Ελληνική Βουλή για το θέμα , λέγοντας ότι η παραβίαση της νομιμότητας στον προγραμματισμό της εργασίας γίνεται με την σύμφωνη γνώμη των μηχανοδηγών .
Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι .
Αριστερά το εξαιρετικά επείγον υπηρεσιακό έγγραφο που καλεί  (μεταξύ άλλων)την ΔΙΚΑΜ να 

συμμορφωθεί άμεσα με την κείμενη νομοθεσία και να αποστέλλει ηλεκτρονικά το μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας του προσωπικού το αργότερο 8 μέρες πριν την 1η του επόμενου μηνός .

Για το θέμα έγινε ένας πραγματικός χαμός μέσα στην βδομάδα , αφού τα πρόστιμα είναι υψηλά ενώ υπάρχουν και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες .

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω και με το ΦΕΚ /2346 Β , οι μηχανοδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν πλέον το πρόγραμμα του ερχόμενου μηνός .

Είναι και μια ευκαιρία , τώρα που οι φωστήρες του συστήματος θέλουν να εφαρμόσουν και το ενιαίο μισθολόγιο να γίνουμε και εμείς υπάλληλοι και να δουλεύουμε με πρόγραμμα και   σαν άνθρωποι .

Ουτ ή άλλος το ενιαίο είναι ένα κακό μισθολόγιο για όλους .

Θα παρακολουθούμε το θέμα με ενδιαφέρον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου