Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μια απάντηση στους επαγγελματίες συνδικαλιστές ( απο Γενιδούνια Κώστα)

Προσωπικά δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ και για αυτό και δεν σχολίασα τίποτα από όλα όσα γράφονται για την ατυχή τηλεοπτική εμφάνιση του Προέδρου της ΠΟΣ την προηγούμενη Κυριακή .
Αυτό όμως που με ανάγκασε   να τοποθετηθώ ήταν το σχόλιο (εδώ )του Γ.Γ. της ΓΣΕΕ συνάδελφου Κιουτσούκη στο blog που  βιάστηκε να καλύψει τον Πρόεδρο της ΠΟΣ
  για το χτεσινό αδικαιολόγητο  παραλήρημα του στην συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας. 

Για να δικαιολογήσουν λοιπόν τα αδικαιολόγητα  ,  θυμήθηκαν και οι 2 σήμερα το περιστατικό που είχε συμβεί πριν από περίπου 2 χρόνια όταν σε ένα από τα γνωστά γιουρούσια (που πάντα συνοδεύονται από προειδοποιητικό τηλεφώνημα – ερχόμαστε όλα καλά - χαβαλές να γίνεται  ) του κινήματος είχαμε βρεθεί στο γραφείο του κ. Ζηλιασκόπουλου ,  εγώ , ο τότε Πρόεδρος της ΠΕΠΕ και σημερινός Ταμίας της ΠΟΣ , Θεοδωρόπουλος , καθώς και το μέλος του ΔΣ Συρόπουλος Σπύρος , για συζήτηση κάποιων  θεμάτων  .

Να θυμίσω ότι ήδη είχε ψηφιστεί ο Ν.3891/2010  και εκείνη την περίοδο διεξάγονταν οι συζητήσεις για ΣΣΕ ενώ και εμείς επιμέναμε και  ζητούσαμε την εξαίρεση του κλάδου έλξης από τις ψηφισμένες μετατάξεις.

Μόλις αντιληφθήκαμε λοιπόν από τις φωνές στο διάδρομο ότι επίκειται γιουρούσι (όχι φυσικά από 200 άτομα , τόσα δεν μαζεύεις ούτε στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως συνάδελφε Κιουτσούκη )  προσπαθήσαμε για λόγους δεοντολογικούς να φύγουμε από τον χώρο. 
Αυτό δεν έγινε δυνατό και όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσία μας εκεί (γιατί παραμείναμε  ) δημιούργησε λογικά αρνητικές σκέψεις κ αντιδράσεις. Ωστόσο επαναλαμβάνω και σήμερα ότι το δικαίωμα στον διάλογο είναι ιερό και  αυτός δεν πρέπει να ενοχοποιείται αν ο  σκοπός του είναι σωστός.

Από κει και πέρα δηλώνω ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ πραγματικά που ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ έψαξαν τόσο πολύ τον συνδικαλιστικό μου βίο και δεν μπόρεσαν να βρούν τίποτα άλλο παρά  ΜΟΝΟ αυτό. 

Μια συζήτηση και τίποτα περισσότερο  .Τόσο έψαξαν αυτό κατάφεραν να βρουν !

Γιατί πολύ απλά , καθαρός ουρανός αστραπές ΔΕΝ φοβάται.

Ωστόσο το να χρεώνουν σε εμένα ,  σε ένα μέλος τότε  ενός Διοικητικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιου Σωματείου , τις μετατάξεις χιλιάδων σιδηροδρομικών οι επαγγελματίες συνδικαλιστές πάει πολύ !

Τόσες ενοχές νιώθετε συνάδελφε Κιουτσούκη κ Λεβέντη για τα πεπραγμένα σας  ;

 ΠΟΤΕ δεν αποδέχτηκα την διάλυση του σιδηροδρόμου που με την παρασιτική συνδικαλιστική δράση επέτρεψαν οι επαγγελματίες και καριερίστες συνδικαλιστές  .

  • ΔΕΝ έκρυψα σκάνδαλα ( το ΣΚΡΑΠ τι έγινε  ;) 
  • ΔΕΝ συμμετείχα σε Διοικητικά Συμβούλια Εταιρειών που λαμβάνονταν αποφάσεις για μεγάλα έργα .


ΔΕΝ αποδέχτηκα τις μετατάξεις και φυσικά συνάδελφε Κιουτσούκη ΔΕΝ θα μπορούσα να μεταταχθώ γιατί ο Ν.3891/2010 έπιανε τους αρχαιότερους και ακριβότερους.(παρότι και το Χ.Ο.Δ. αποδείχτηκε  παραποιημένο !)

Ωστόσο δεν ξεχνώ πως προχώρησαν οι μετατάξεις κ ουσιαστικά η εφαρμογή του Ν.3891.

Με    χιλιάδες  εθελοντές σιδηροδρομικούς που στο κλίμα τρομοκρατίας που επιτρέψατε να καλλιεργηθεί εξωθήθηκαν σε φυγή  – ποιος πρότεινε  στο Υπουργείο την εθελοντικότητα που δεν προβλεπόταν στον Ν.3891 ;

Το ποιος  απαντάτε αν δει κάποιος  ότι ποτέ αργότερα δεν συσπειρώσατε τον κόσμο σε μια οργανωμένη αντίδραση για την μη υπογραφή εθελοντικών μετατάξεων.

Στον όλο παραλογισμό που καλλιεργήθηκε τότε , απέτρεψα κ πολλούς από το να φύγουν. Το ξέρουν και είναι εδώ μαζί μας .


 Την κρίσιμη ώρα δε,  δεν  επιτρέψατε να εξαιρεθούν από τις μετατάξεις όσοι δεν θέλαν να φύγουν βάζοντας ΒΕΤΟ  -ιδιαίτερα όταν δεν συμπληρωνόταν οι αριθμοί  για κλάδους -   όπως ο κλάδος έλξης.

Και δεν το κάνατε γιατί πολύ απλά φοβόσασταν τις αντιδράσεις των υπολοίπων που είχατε πείσει στο ενδιάμεσο να υπογράφουν τις δηλώσεις μετάταξης – υποταγής κ θα έβλεπαν το λάθος τους .

Πόσοι φύγαν υποχρεωτικά ξέρετε ;

 45 από εμάς τους μηχανοδηγούς, ελάχιστοι από άλλους κλάδους.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτός από τους δικούς μας υποχρεωτικά μεταταχθέντες υπάρχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ άλλοι. 

Αυτή λοιπόν  η στάση της ΠΑΣΚ-Σ  (κ της ΔΑΚΕ αλλά είναι άλλων όμως  θέμα αυτό) η μετέπειτα  ψήφιση του άρθρου 15 στην ΣΣΕ που καταργούσε ΟΛΕΣ τις προηγούμενες συμβάσεις και η άρνηση για ουσιαστικό πολιτικό διαχωρισμό  ήταν από τις βασικές αιτίες ρήξης ,  άλλωστε τα είχα εκφράσει  και στα τότε Όργανα .

Τι κάνατε από κει και πέρα ;

Συνάδελφε Κιουτσούκη και συνάδελφε Λεβέντη , 

ξέρετε πόσοι  νέοι συνάδελφοι , δέχτηκαν ακόμα και να μπουν τα ονόματα τους στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΠΕΠΕ – το μοναδικό σωματείο που ακόμα και σήμερα στηρίζει Νομικά τους μεταταχθέντες και έχει κάνει προσφυγή για αυτούς στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια -για να αποδειχτεί ότι ο Νόμος  3891 καταπατά το Σύνταγμα παραβιάζοντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 

Εσείς προσφύγατε για την αντισυνταγματικότητα του 3891 ; 

Ακόμα και στις τότε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΠΕΠΕ απ είχατε .

Στα ραδιοφωνικά σποτάκια που σήκωσε για το θέμα  η ΠΕΠΕ χαμογελούσατε αμήχανα κ στο περιθώριο σφυρίζατε αδιάφορα .

  • Ποιες είναι οι ενέργειες της ΠΟΣ για την ουσιαστική αποκατάσταση των εκδιωχθέντων. 
  • Που είναι  η ΓΣΕΕ που είχε δεσμευθεί για τις καλύτερες 5ετίες στον υπολογισμό των συντάξεων .


Το μόνο που αξίζει σε αυτήν την παρασιτική δράση είναι η αδιαφορία . 

Αυτό έπραξα κ σήμερα , αδιαφορώντας στις κραυγές του Προέδρου της ΠΟΣ που ήθελε διάλογο στο κλειστό ακροατήριο της Διοίκησης για να επιβεβαιωθεί άραγε που - στην ίδια του την παράταξη ; 

Οι συνελεύσεις είναι το πεδίο αντιπαράθεσης απόψεων κ όχι οι κλειστές συνεδριάσεις.

Η καταδίκη για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές στην συνείδηση των εργαζομένων  ,  είναι πραγματική  , όπως  αληθινά είναι  και τα τσάρτερ της χαράς που θα μεταφέρουν στην Αλεξανδρούπολη τους αντιπροσώπους που θα εκλέξουν τις νέες δεδομένες ηγεσίες .


Και ΝΑΙ συνάδελφε Κιουτσούκη μπορεί κ να ψήφισα ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ  , ωστόσο ούτε αντιπρόσωπος στην ΠΟΣ είμαι με κάποια παράταξη , ούτε διεκδικώ οφίτσια.

Στο νέο….Σοβιέτ που ονειρεύομαι (για να μην στο χαλάσω ... ) , το συνδικάτο λειτουργεί από την βάση και όχι από τα πολυτελή γραφεία της ΓΣΕΕ , στα οποία ντρέπεσαι να ξαναμπεις με φόρμα  , όταν διαπιστώσεις την χλιδή τους.

Τα αφήνω  αυτά για όσους  ξεχάσαν από μικρή ηλικία την λέξη εργάτης κ άφησαν νωρίς την φόρμα στα αποδυτήρια .

Παλεύω στα πρωτοβάθμια σωματεία , με την βάση των μηχανοδηγών για κάτι νέο κ υγιές . 

Στέκομαι και στηρίζω τις σωστές πρωτοβουλίες της ΠΕΠΕ.


Το βίντεο με την προεκλογική σου ομιλία υπέρ του Σαμαρά τον Ιούνη στην ΕΥΔΑΠ  θα σε συνοδεύει στην συνείδηση μας Γενικέ Γραμματέα της ΓΣΕΕ.

Και επειδή γνωρίζω ότι και ο σημερινός  Πρόεδρος της ΠΟΣ , θέλει να συμμετάσχει  σε αυτήν την ΓΣΕΕ , καλώς να εκλεγεί .

Τα τσάρτερ χωράνε πολλούς .

Τα ελικόπτερα λίγους.


Γενιδούνιας Κώστας - Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ 



υ.γ. Προκύπτει και πολύ μεγάλο ερώτημα για τον συνάδελφο Λεβέντη.

Πως είναι δυνατόν να εμπιστεύεται στο Προεδρείο  τον συνάδελφο Θεοδωρόπουλο , όταν άμεσα σήμερα  τον κατηγόρησε για διαπλοκή .

Εγώ είπα όχι και έφυγα φτιάχνοντας με πολλούς την Εξέλιξη , ο Νώντας  πήρε  συνδικαλιστική προαγωγή κ ο Συρόπουλος είναι εδώ , μάρτυρας των όσων εξιστόρησα για το περιστατικό. 

Να μας εξηγήσει  λοιπόν ο Πρόεδρος της ΠΟΣ την σημερινή του τοποθέτηση κ φυσικά περιμένουμε και την επιστολή του στο στέκι για τις Κυριακάτικες δηλώσεις. Προσωπικά στενοχωρήθηκα με τα πολλά σχόλια που αναγκάστηκα να σβήσω γιατί ήταν υβριστικά .

Το , συγνώμη άνθρωπος είμαι , λάθος έκανα , δεν καταλογίζει ευθύνες Πρόεδρε της ΠΟΣ και η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος.

Το θέμα για εμένα κλείνει εδώ .
 ΔΕΝ θα δώσω την ευκαιρία σε κανένα να μετατοπίσει την κουβέντα για την ΣΣΕ σε άλλα θέματα.

2 σχόλια:

  1. Επειδή στην εποχη της ανθρωποφαγιας ολοι ειναι εισαγγελείς αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο απο εμένα για το σκραπ να απευθυνθείς στη Δικαιοσύνη .Παρισσοτερα πάντως θα μάθεις απο φίλο μου τον ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ (εκπρωσοπος εργαζόμενου για την ίδια υπόθεση) παρά απο το ΓΓ της ΓΣΕΕ. Είσαι νέος με παλαιόκομματικες καταβολές και νοοτροπία αντιμετωπίσεις των καταστάσεων.Οταν μιλάμε για τη αλαζονεία άλλων ας κοιτάμε πρώτα το πως συμπεριφερόμαστε εμείς,
    Β ΒΕΛΑΩΡΑΣ ΓΓ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε Βελαώρα , θέλεις να ρωτήσω πραγματικά τί έγινε , ή μήπως καλύτερα θέλεις να αναρτήσω τα πάντα.

    Πες το και θα γίνει .
    Αν τολμάς κ θες υπάρχουν όλα.Όπως και πολλά άλλα.
    Αλλιώς σιωπή . Κ όχι τσάμπα μαγκιές.

    Γενιδούνιας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή