Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου για τις Συμβάσεις

 Μας εστάλη και δημοσιεύουμε την απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις Υπηρεσίες της ΣΤΑ.ΣΥ για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Σε αυτήν αναφέρεται ρητά ότι ημερομηνία υπολογισμού των νέων περικοπών είναι η 31.12.2012 , (πράγμα που σημαίνει ότι στο συνολικό 25% δεν υπολογίζονται οι μειώσεις του Ν.4024)

Επιπλέον αναφέρεται ότι είναι δυνατή η σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας ενώ οι υπάρχουσες Συμβάσεις δεν καταργούνται στο μέρος που ρυθμίζουν θέματα πέραν των μισθολογικών.(τακτικές αποδοχές ) .
Αυτό πρακτικά σημαίνει για τον κλάδο έλξης ότι 
η χιλιομετρική αποζημίωση λογικά παραμένει ενώ ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο υπολογισμού των δευτερευουσών.(ιδιαίτερα όταν ο Κανονισμός Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ρητά αναφέρει ότι εφαρμόζεται η Εργατική Νομοθεσία )

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι τα πλαίσια της διαπραγμάτευσης ορίζονται μετά την ένταξη στα μισθολογικά κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα υπέρβασης.

Με λίγα λόγια , ακριβώς ότι δημοσιεύσαμε και προχτές (για την διαπραγμάτευση στην ΟΣΥ )για ισοδύναμα , που όμως δεν μπορούν να αφορούν μισθούς ....

Με την εφαρμογή του μισθολογίου οι μειώσεις θα φτάνουν εως και 25 % για τους σιδηροδρομικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου