Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ για την 4ωρη στάση εργασίας

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣ για την σημερινή 4ωρη στάση εργασίας.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει σε ένδειξη συμπαράστασης στην αυριανή Παναττική απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ  με αφορμή την επίταξη των ναυτεργατών με τετράωρη  στάση εργασίας 12 μμ με 4μμ. 

Κατά το διάστημα αυτό δεν θα  πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αττικής ( Αθήνα - Aεροδρόμιο, Αθήνα -Χαλκίδα - Αθήνα - Κιάτο).
Τα υπόλοιπα τρένα του σιδηροδρομικού άξονα θα κινηθούν κανονικά .


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ  Π.Ο.Σ

 για την επίταξη των λιμενεργατών >

         Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καταδικάζει την απαράδεκτη τακτική της Κυβέρνησης για επίταξη και των ναυτεργατών.
Την καλούμε να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να βάλει τέλος στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, να πάρει πίσω την απόφασή της και να καλέσει στο τραπέζι του διαλόγου τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης με σκοπό  την υπογραφή ΣΣΕ. 


1 σχόλιο:

  1. Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες της πιο ακραίας και αυταρχικής πρακτικής που έχει επιλέξει ως μέθοδο η κυβέρνηση .Η χρήση μιλιταριστικής πολίτικης παραπέμπει περισσότερο σε καθεστώτα παρά σε δημοκρατικά πολιτεύματα .Τι μας θυμίζει η φράση «η χώρα διέρχεται μια κρίσιν και εμείς την βάλαμε στο γύψο … » .
    Η σιδερένια θέληση που επιβάλλεται από τα οργανωμένα συμφέροντα των ολίγων και υλοποιείτε από την κυβέρνηση της μαριονέτας οδηγούν την χωρά που γέννησε την δημοκρατία ,στην δημιουργία τεράστιων αντιθέσεων , στην άμβλυνση των προβλημάτων και μοιραία στην πόλωση της κοινωνίας .
    Η κατάκτηση του να μιλάμε ήσυχα – ήσυχα και άπλα δυστυχώς έχει χαθεί .Τα ματ , τα ΜΜΕ της λάσπης , αντικατάστησαν το διάλογο και τα επιχειρήματα έκαναν το «δίκιο» μονόπλευρο .Ο μανδύας της οικονομικής κρίσης ( αναδιανομής εισοδήματος ) αφαιρεί ελευθερίες και εμείς όλο και περισσότερο βρίσκουμε αστεία επιχειρήματα και άλλοθι για να ζούμε πιο αναπαυτικά στο μικρόκοσμο μας .Ας σκεφτούμε συλλογικά και όχι ατομικά .
    Ελπίζω κάποια στιγμή όταν ανοίξουμε τα μάτια μας να μην έχουν συνηθίσει στο ασπρόμαυρο ή το γκρι αλλά να βλέπουν έγχρωμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή