Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το εξώδικο της ΠΟΣ για την Συλλογική Σύμβαση


Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της στις 28.1.2013, να κινήσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν.1876/90, τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έτος 2013, οι όροι της οποίας θα αποτελούν συνέχεια των ρυθμίσεων των προηγούμενων ΕΣΣΕ.
      ΘΕΜΑΤΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ




Α. Γενικότεροι στόχοι για το σιδηρόδρομο, το δημόσιο και κοινωνικό του χαρακτήρα, και τη δεδομένη αντίθεσή μας για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, τα δρομολόγια και την τιμολογιακή πολιτική, τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και τη βελτίωση των κανόνων ασφάλειας της κυκλοφορίας και των εργαζομένων.
Β. Τα οικονομικά θέματα του προσωπικού, (μισθολόγιο, καθορισμός βαρέων και ανθυγιεινών κ.λπ.), την ενιαία ρύθμιση των αποζημιώσεων για όλο το προσωπικό που παραιτείται για συνταξιοδότηση, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού και η κάλυψη των κενών.
Γ. Θεσμικά θέματα που αφορούν στην πιστοποίηση των κλάδων προσωπικού όπου απαιτείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην Εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού για τα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα.
Δ. Θέματα κοινωνικής πολιτικής και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Με την επιφύλαξη ότι τα προαναφερόμενα αιτήματα θα τα αναπτύξουμε και προφορικά, σας καλούμε μέσα στις προθεσμίες που θέτει ο Ν.1876/90, να ορίσετε τους εκπροσώπους σας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η πρώτη συνάντηση προτείνουμε να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Διοίκησης του ΟΣΕ.

Σας γνωρίζουμε ότι στις συλλογικές διαπραγματεύσεις εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ. θα είναι οι: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ -Πρόεδρος, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ - Γενικός Γραμματέας, ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ - Αναπληρωτής Πρόεδρος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΜΕΛΗΣ - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ – Γραμματέας Οικονομικών, ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ - Αναπληρωτής Γραμματέας Οικονομικών, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ -  Γραμματέας Οργανωτικού, συνεπικουρούμενοι και από το Νομικό Σύμβουλο της Π.Ο.Σ.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ΄ αυτούς που απευθύνεται, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσής της.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Αθήνα  8 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου