Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Aνακοίνωση Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΣΤΑ.ΣΥ

Οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί καλούν για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα ανταποκρίνεται στο σήμερα, δίχως να ακυρώνει το χθες, ώστε να πορευθούμε με σταθερότητα στο αύριο! 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 


Είναι τουλάχιστον τραγική η χθεσινή κυνική δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου. Με την «αφοπλιστική αφέλεια» που αυτή διατυπώθηκε, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι διαπίστωσαν ότι αυτοί που συμμετέχουν στις αποφάσεις για τη ρύθμιση των μισθολογικών ζητημάτων των εργαζομένων σε ιδιωτικό – δημόσιο τομέα, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι δε μας εξέπληξε ιδιαίτερα η στάση του γ.γ. διότι είχαμε προγευτεί εδώ και τρεις περίπου μήνες τη «χαρά» να ακούσουμε αυτές περίπου τις απόψεις στη συνάντηση που είχαμε μαζί του… Οι κύριοι και οι κυρίες επιτελείς του ΥΠΟΙΚ, αποφασίζουν για εμάς μέσα από τα δικά τους κλισέ και κριτήρια, δηλαδή απομονωμένοι στα γραφεία τους, δίχως να ενδιαφέρονται και πολύ περισσότερο, χωρίς να κατανοούν το δράμα της σημερινής πραγματικότητας! 
Το γεγονός αυτό το είχαμε ήδη επισημάνει σε προηγούμενή μας ανακοίνωση, όταν είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας στο να συγκρίνονται ανόμοια μεταξύ τους πράγματα… 
Πρέπει – επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η συρρίκνωση των εισοδημάτων είναι ένα πρόβλημα που δεν οφείλεται στους υπαλλήλους του δημοσίου. Οι μειώσεις στην ουσία είναι ένα ντόμινο που παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, άρα οι συνέπειες είναι καταστροφικές.
Αντιλαμβάνεστε ότι όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές, «το μάρμαρο» θα το πληρώνουν οι ήδη φτωχοποιημένοι μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές και κάθε τομέας - κλάδος, της ελληνικής κοινωνίας. 

Τέλος, επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά ότι πρέπει άμεσα να προκληθεί διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε. που θα ανταποκρίνεται στο σήμερα, δίχως να ακυρώνει το χθες, ώστε να πορευθούμε με σταθερότητα στο αύριο! 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΟΥΚΗΣ Χ.                           ΔΗΜΑΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου