Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Eφάπαξ μόνο αν έχει το ταμείο χρήματα ! Και υπολογισμός με βάση τις δυνατότητες του κ όχι τις εισφορές !

κλικ για μεγέθυνση
Δημοσιεύουμε το ενημερωτικό σημείωμα του Επιστημονικού Συνεργάτη της ΓΣΕΕ κ. Σ. Ρομπόλη , για τον ανασχεδιασμό της τεχνικής βάσης εφάπαξ παροχών (όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 3498/31.12.2012).

Στο σημείο β , αναφέρεται ότι κατά το έτος καταβολής των εφάπαξ παροχών δεν θα πρέπει να δημιουργείται επιπρόσθετο έλλειμμα  Αυτό σημαίνει ότι οι εκροές κατά το έτος καταβολής δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες απο τις εισροές του συγκεκριμένου έτους .
Στο σημείο δ αναφέρεται ότι
το νέο σύστημα εφαρμόζεται απο 01.01.2014 γεγονός που σημαίνει μείωση των εφάπαξ παροχών , αφού κάθε έτος οι εκροές (δαπάνες για τον αριθμό των δικαιούχων του συγκεκριμένου έτους ) δεν θα είναι μεγαλύτερες απο τις εισροές .(έσοδα του συγκεκριμένου έτους).

Όπως καταλήγει και ο κ. Ρομπόλης , η ανορθολογική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων κ των πόρων των Ταμείων Εφάπαξ κατά το παρελθόν , σε συνδυασμό με τον μη ορθό συσχετισμό των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού , οδήγησαν στην ανυπαρξία του αναγκαίου αναλογιστικά αποθεματικού κεφαλαίου , με αποτέλεσμα ο ανασχεδιασμός αυτός να επιδιώκει την κάλυψη του αναλογιστικού ελλείμματος διαμέσου της μείωσης της εφάπαξ παροχής.

mixanodigoiose@gmail.com

Με λίγα λόγια, τα λεφτά των εργαζομένων γίνανε σκόνη λόγω της κακοδιαχείρισης και τώρα το εφάπαξ θα υπολογίζεται με βάση τα έσοδα των ταμείων (που λόγω των μειώσεων των μισθών , της μειώσεως του αριθμού των υπαλλήλων που πληρώνουν εισφορές αλλά και του PSI έχουν μειωθεί σημαντικά ) .
Πράγμα που θα σημάνει σοβαρές νέες μειώσεις .

Και φυσικά για όλα αυτά , δεν φταίει κανείς .
Άλλωστε η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη ......

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε όλα αυτά ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου