Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Στα αμαξοστάσια έμειναν λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα


Απήργησαν χτες οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και το σιδηρόδρομο (ΟΣΕ) αντιδρώντας στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους αλλά και στην ένταση της κρατικής τρομοκρατίας.

Η χτεσινή απεργία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα ξεκινώντας από τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) για να συνεχιστεί μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη στα λεωφορεία, όπου σε μια μαζική γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι δήλωσαν απερίφραστα τη διάθεσή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Απέναντι σε αυτό η κυβέρνηση απάντησε με ένταση του αυταρχισμού σέρνοντας συνεχώς στα δικαστήρια τις απεργίες, τα οποία τις χαρακτήριζαν παράνομες και κηρύσσοντας επιστράτευση για τα μέσα σταθερής τροχιάς. Παράλληλα, ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πρωταγωνίστησαν σε μεθοδεύσεις και ελιγμούς για το σταμάτημα του αγώνα και την καλλιέργεια της αυταπάτης περί «καλόπιστου διαλόγου».


www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου