Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Συγκέντρωση μεταταγμένων σιδηροδρομικών

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το πρωί στον 9ο όροφο της Καρόλου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των μεταταγμένων σιδηροδρομικών όλων των ειδικοτήτων.
Οι συνάδελφοι που πραγματοποιούν την συγκέντρωση καλούν
όλους να δώσουν το παρών διότι τα θέματα συζήτησης είναι σημαντικά
Επιστροφή στον ΟΣΕ (βάση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης) καθώς και τις προυποθέσεςι αυτής.

Πηγή vargian.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. Πριν 4 χρόνια τέτοια εποχή οι Σιδηροδρομικοί δέχθηκαν κυβερνητική επίθεση με σκοπό την απαξίωσή μας ως επαγγελματίες, καθότι ο ΟΣΕ έχει εξειδικευμένο προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο σε κάθε κλάδο. Τα Μ.Μ.Ε καθοδηγούμενα παραπληροφορούσαν το κοινό ρίχνοντας στις πλάτες των εργαζομένων σιδηροδρομικών τις ευθύνες της "κακοδιαχείρισης" των μέχρι τότε κυβερνήσεων που οδήγησε τον ΟΣΕ στα τεράστια ελλείματα.
    Εφάρμοσαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο "ήταν στη διακριτική ευχέρεια" των Διευθύνων Συμβούλων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ η απόφαση για την "επιλεκτική"' αναγκαστική μετάταξη όσων υπαλλήλων δεν έκριναν οι Διευθύνοντες απαραίτητους και αναγκαίους!!

    Τότε , δυστυχώς, αν και αγωνιστήκαμε, με απεργίες, στάσεις εργασίες, πορείες και καταλήψεις, δεν καταφέραμε να ακυρώσουμε τις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης. Η αιτία; Η σκληρή αντεργατική κυβερνητική πολιτική που με την ανοχή μεγάλης μερίδας των συνδικαλιστών ήθελε έναν διαλυμένο σιδηρόδρομο, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του προς όφελος φυσικά όχι των Ελλήνων και των οικονομικά χαμηλά κοινωνικών στρωμάτων που ταξίδευαν με το τραίνο, αλλά προς όφελος ξένων "δήθεν" επενδυτών που θα έφερναν κέρδη;;;!!

    Κάποιοι συνάδελφοι τότε, δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί και μετατάχθηκαν αναγκαστικά και αρκετοί υπό τον φόβο της ιδιωτικοποίησης και του θολού τοπίου για το μέλλον του ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,έκαναν αίτηση μετάταξης ειθελημμένα. Τα αποτελέσματα γνωστά και για εκείνους και για όσους παραμείναμε.

    Η κυβέρνηση άλλαξε όμως, ο ελληνικός λαός αποφάσισε οχι άλλες θυσίες υπερ των διεθνών τοκογλύφων και εγχώριων συνεργατών τους, εις βάρος των Ελλήνων. Η ιστορία της Ελλάδος από την 25.01.2015 θα καταγράψει κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα, κυβέρνηση Εθνικής Ανασυγκρότησης.

    Οσοι απομείναμε, είδαμε συμβούλους , γραμματείς και ξανά συμβούλους να προσλαμβάνονται με προκλητικές αμοιβές και νεώτερους και με λιγώτερα προσόντα να καταλαμβάνουν θέσεις στην ιεραρχία. Φαύλος κύκλος και αποτέλεσμα καταστροφικό για τον σισδηρόδρομο.
    Στον δύσκολο τότε αγώνα κατά των μετατάξεων η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία που εκφραζόταν από λίγους αλλά γνήσιους αγωνιστές συνδικαλιστές προειδοποίησε τους σιδηροδρομικούς να μην κάνουν αιτήσεις για μετάταξη!!!.
    Δυστυχώς δεν σώθηκαν οι αναγκαστικά μεταταγμένοι που ακόμη περιμένουμε να μάθουμε τα κριτήρια της μετάταξής τους.
    Δυστυχώς αυτοί που αποφάσισαν για το μέλλον μας είναι ακόμη στις θέσεις τους και με στρατιές συμβούλων συνεχίζουν;;; να παίρνουν αργυρώνητες αμοιβές σε μια κοινωνία που οι μημονιακές πολιτικές των τελευταίων 5 ετών κατέστρεψαν εμάς και το μέλλον των παιδιών μας.

    Ελπίζουμε πλέον σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα, σε έναν σύγχρονο ενιαίο σιδηρόδρομο, με τους εργαζόμενους ενωμένους.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παρακαλουσα τους συναδελφους που θα παραβρεθουν να μας ενημερωσουν αναλυτικα για το τι μελει γενεσθαι!Δυστυχως δεν θα μπορεσω λογω ασθενειας να παρευρεθω!Η σκεψη μου ομως θα ειναι εκει κοντα σας!!!Υ.Γ ΠΡΟΣΟΧΗ στους εργατοπατερες που θα κανουν οτι περναει απο το χερι τους για να σαμποταρουν το δικαιο αιτημα μας!Γνωστοι και μη εξαιρετεοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή