Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε (ακροατήριο) η εκδίκαση του επικίνδυνου κ ανθυγιεινού

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγη ώρα η εκδίκαση (στο ακροατήριο) της αγωγής του Σωματείου μας για το επικίνδυνο κ ανθυγιεινό επίδομα.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στήριξε την επιχειρηματολογία της, στο ότι το επίδομα δεν κατεβλήθη
τους επίμαχους 5 μήνες ( Γενάρης- Μάης 2013), γιατί έτσι προβλεπόταν στην σχετική υπουργική απόφαση κ άρα δεν υπάρχει εταιρική ευθύνη.

Ο μάρτυρας που στήριξε το δίκαιο αίτημα μας ( Θανάσης Κασκούτας από τον κλάδο κίνησης) τόνισε ότι το επίδομα καταβάλλοταν πάντα(διαχρονικά)  στους Μηχανοδηγούς κ πως δεν δικαιολογείται η περικοπή του, τους  5  επίμαχους μήνες.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους 5-6 μήνες.
Αν είναι θετική (κ δεν προσβληθεί σε δεύτερο βαθμό από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ), θα βγει και σχετική εγκύκλιος από  το ΤΑΠ ΟΤΕ για να καταβληθεί σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν την επίμαχη περίοδο κ σήμερα δεν το λαμβάνουν στην σύνταξη τους , παρά το ότι πλήρωναν εισφορές για αυτό εδώ κ 30 χρόνια!

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο Θανάση Κασκούτα από τον κλάδο κίνησης για την πολύτιμη βοήθεια του στην υπόθεση.

Το στέκι της έλξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου