Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Αναβαθμίζεται και διευρύνεται ο ρόλος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.Για το νομοσχέδιο που θα αφορά τα εργασιακά και θα έρθει άμεσα στη Βουλή, όπως είπε ο Π. Σκουρλέτης στην πρωινή εκπομπή του STAR, θα αποκαθιστά τις συλλογικές συμβάσεις, θα επαναφέρει τη μετενέργεια από
τους 3 στους 6 μήνες, ενώ θα δίνει αρμοδιότητες στον ΟΜΕΔ.
Επιπλέον, θα προχωρά στην μισθολογική εξίσωση των αμοιβών σε όσους νέους πολίτες είναι κάτω των 25, ενώ θα καταργηθεί και ο νόμος για την επιστράτευση. Αυτά είναι τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή τον επόμενο μήνα. Επίσης θα γίνει σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, κάτι που θα συμπεριλάβει και το επίδομα ανεργίας, ενώ θα αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που θα το δικαιούται.

Όπως είπε, επίσης, θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά στην ανασφάλιστη εργασία, θα ενδυναμωθεί το ΣΕΠΕ, το οποίο θα στελεχωθεί εκ νέου, αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο εκτός των άλλων τεχνικών τρόπων που θα χρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, θα γίνουν αποφασιστικά βήματα για τη μείωση της ανεργίας με τον επανασχεδιασμό των 5μηνων προγραμμάτων, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των δικαιούχων καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια με στόχο, κάποιες από αυτές τις θέσεις να γίνουν μόνιμες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου