Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ρωμανιάς: Αλλαγές στον υπολογισμό του εφάπαξ

Πάγιο αίτημα όλων των ενδιαφερομένων (και των σιδηροδρομικών)είναι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού που είχε ψηφίσει η τελευταία μνημονιακή Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και εξαφάνιζε το εφάπαξ! Αναλυτικότερα >
Την αλλαγή του μαθηματικού τύπου με τον οποίο θα υπολογίζεται
το εφάπαξ προανήγγειλε ο Γιώργος Ρωμανιάς.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο γ.γ. του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι είναι προβληματικός ο τρόπος που υπολογίζεται το εφάπαξ όσων έκαναν αίτηση από την 1/9/2013 και έπειτα.

Όπως είπε, ήδη έχει ψηφιστεί ο μαθηματικός τύπος, ο οποίος όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί περιλαμβάνει δείκτη βιωσιμότητας.

«Αυτό είναι ανεφάρμοστο, πώς μπορεί να υπολογιστή ο δείκτης βιωσιμότητας;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι ο όρος αυτός θα απαλειφθεί.

«Δεν ξέρω τί ακριβώς θα είναι, αλλά ο μαθηματικός τύπος θα αλλάξει», ξεκαθάρισε.

Δικό μας σχόλιο

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτήν την εξέλιξη καθώς 800 συνάδελφοι μας αναμένουν το εφάπαξ βοήθημα τους.
Ελπίζουμε οι αλλαγές να είναι πραγματικά προς την κατεύθυνση της δικαίωσης του αιτήματος όλων των σιδηροδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου