Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Λίγη τσίπα ! (Πίτες και ...φλουριά για ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ)

Απευθυνόμαστε στις "μεγάλες" παρατάξεις καθώς Δίκτυο Σιδηροδρομικών και ΔΕΣΚ αποχώρησαν απο την κοπή της πίτας της ΠΟΣ. Άλλωστε οι εικόνες τα λένε ΌΛΑ. Μόνο συνδικαλιστές βρέθηκαν στην εκδήλωση!!!!Δυσκολευόμαστε να βρούμε κάποιον που να μην έχει ασχοληθεί με τα κοινά!
Προκαλούμε ΔΗΜΟΣΙΑ να μας δείξουν σε ποια
άλλη ΔΕΚΟ , σε ποια άλλη εταιρεία που οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί ΔΙΩΓΜΟΥΣ (μετατάξεις), εξοντωτικές μισθολογικές περικοπές, όπου η πολιτική που εφαρμόστηκε με ΠΑΘΟΣ πολυδιάσπασε τον Όμιλο - με τα γνωστά αποτελέσματα- Διοικήσεις και εργαζόμενοι (συνδικαλιστές) κόβουν αγκαλίτσα Πρωτοχρονιάτικες Πίτες και ανταλλάσσουν αβρότητες και φιλοφρονήσεις.

Δείξτε μας ΜΙΑ αντίστοιχη εκδήλωση. 

Την ώρα που η οργή του σιδηροδρομικού κόσμου ξεχειλίζει για όσα ζήσαμε και ΖΟΥΜΕ τα τελευταία χρόνια , οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του χτες , ΖΟΥΝ στον ΚΟΣΜΟ τους.

Τις προηγούμενες μέρες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα και εμείς - όπως και πολλοί εργαζόμενοι - βρεθήκαμε στην εκδήλωση για να ακούσουμε και τις δηλώσεις της Διοίκησης -που άλλωστε καλούσε τους εργαζόμενους σε αυτήν-.Τα σημερινά δεν τα φανταζόμαστε ούτε για πλάκα !
ΑΠΟ ΠΟΤΕ τα συνδικάτα καλούν Διοικήσεις σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Μήπως είμαστε στο ίδιο κλαδί συνάδελφοι της ΠΟΣ; 
Ανήκουμε στην ίδια τάξη; 

Σφάξε με Πασά μου να αγιάσω όπως λένε στο χωριό μας.

Ή μήπως τελικά είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ η  αγωνία ορισμένων πονηρών για να παραμείνουν οι σημερινές Διοικήσεις για να κάνουν τις παραγοντίστικες δουλίτσες τους την ώρα που ο σιδηρόδρομος ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.

Παρακολουθήσαμε ΚΑΙ την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ.

Δεν λέμε τίποτα για να μην δυναμιτίσουμε την αυριανή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Την επόμενη της συνεδρίασης θα ρωτήσουμε ΞΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ για το 25% κορυφαίο συνδικαλιστή της ΠΟΣ που έκανε τοποθέτηση απο τις λίγες, ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ που χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο και καταριέσαι την ώρα που έχεις τέτοιους εκπροσώπους να ...αγωνίζονται για τα δικαιώματα σου.

Μέχρι τότε βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τις σημερινές φωτογραφίες και ψάχνουμε να βρούμε που ήταν οι απλοί σιδηροδρομικοί, αυτοί που καθημερινά δίνουν τον υπεράνθρωπο αγώνα με το φίλοτιμο τους και μόνο για να κρατάνε το Δίκτυο ανοικτό.

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Τα είχαμε πεί και πέρυσι με αφορμή την κοπή της Πίτας της ΠΕΠΕ και της ΠΟΣ.
Αν θέλει η ΠΟΣ να κόβει πίτες, να κάνει μια μεγάλη συγκέντρωση και συνέλευση ΟΛΩΝ των σιδηροδρομικών και μετά να κόψει την πίτα ΜΕ  τους εργαζόμενους.
ΑΝ αντέχουν οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού.

Αυτές οι εικόνες ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ. 

Εμείς λέμε και το εξής , πάμε ένα βήμα παραπέρα.
ΑΝ μας φέρουν φωτογραφίες απο άλλα τέτοια hapening σε ΔΕΚΟ (με πρωτοβουλία....εργαζομένων) , εμείς θα πούμε ότι δεν είναι  τελικά οι εκπρόσωποι των ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ  οι  μόνοι ....ψεκασμένοι συνδικαλιστές.

Μέχρι τότε .....

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Όπως και η εικόνα άλλωστε είναι αποτέλεσμα της ΔΙΚΗΣ σας ψήφου.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Φυσικά οι μόνες που θα είναι ικανοποιημένες είναι οι Διοικήσεις.
Που αλλού κόβεις μισθούς μέχρι και 60% , μετατάσεις χιλιάδες , εκχωρείς τις μετοχές στο ΤΑΙΠΕΔ και μετά σε καλούν να σε κεράσουν κιόλας!!!!!
Καλύτερη διαφήμιση για αυτές δεν υπάρχει.


Υ.Γ.2 Αλήθεια , μετά τις εικόνες αυτές , οι μεταταγμένοι που βρέθηκαν το Σαββάτο στην Καρόλου πιστεύουν ότι η σημερινή ηγεσία της ΠΟΣ μπορεί να τους βοηθήσει πραγματικά ;



1 σχόλιο:

  1. Κάποτε οι σιδηροδρομικοί ήταν μπροστάρηδες στους αγώνες της εργατικής τάξης και μαζί με τους εκπροσώπους τους διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες συλλογικές συμβάσεις και , απαίτησαν την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

    Κερδήθηκαν αρκετά, πάλεψαν οι παλαιότεροι, για ένα καλύτερο αύριο, ανεξάρτητα αν όσα κατακτήθηκαν με αγώνες, κάποιοι που δυστυχώς δεν ντρέπονται να λένε ότι είναι συνδικαλιστές , τα ξεπούλησαν για να μην χάσουν τα δικά τους "προσωπικά κεκτημένα''!!

    Ομως... πιστέψαμε και πιστεύουμε στο συνδικαλιστικό κίνημα και φυσικά ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τους θεματοφύλακες που ποτέ δεν πρόδωσαν τους αγώνες των εργαζομένων και ήταν και συνεχίζουν να είναι δίπλα μας όταν οι Διοικήσεις και όσοι τους υπηρέτησαν και τους υπηρετούν, παραβίαζαν και συνεχίζουν να το κάνουν, δυστυχώς, εργατικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ατομικές ελευθερίες και αμοιβαίο σεβασμό στην σχέση εργοδότη-ανωτέρου με τον εργαζόμενο.

    Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του απαίτησε αλλαγή πολιτικής, γύρισε την πλάτη στην διαφθορά, την απάτη, την ωμή παρέμβαση των ξένων αφεντικών στην χώρα μας, στους εκβιασμούς, τις απειλές, την ισοπέδωση των ανθρωπίνων αξιών και την απαξίωση του ανθρώπου.

    Η αναφορά στο πιο πάνω γεγονός που έχετε καλώς αναδείξει φυσικά και μας προκαλεί οργή αλλά και λύπη γιατί ίσως ακόμη κάποιοι νομίζουν ότι οι σιδηροδρομικοί είναι μάζα και όχι άνθρωποι με λογική που έχουν και ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ!!!

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΥΓ: Υπάρχουν συνάδελφοι με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Οι φιέστες καλές είναι.... όταν όμως και ο πλησίον μας έχει τα βασικά αγαθά....!!
    Σας αναφέρω ότι στον ΗΣΑΠ αντί για φιέστες κάθε μήνα δίδονται στους εργαζόμενους 80 ευρώ επιταγή για αγορά τροφίμων. Αυτό στην Π.Ο.Σ δεν μπορούν να το κάνουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή