Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

38 οι μηχανοδηγοί στην σύνταξη χωρίς το επίδομα ευθύνης

Την ώρα που η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο Σωματείο μας και την Ομοσπονδία θέλουν να ανοίξουν το θέμα της υπογραφής νέας ΣΣΕ, εμείς τους θυμίζουμε την μεγαλύτερη εκκρεμότητα απο την προηγούμενη Σύμβαση, την μεγαλύτερη συνδικαλιστική απάτη τα τελευταία χρόνια σε βάρος των μηχανοδηγών, το θέμα με το επίδομα ευθύνης. Άλλοι 2 καλοί συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται χωρίς αυτό παρά το ότι επί 20 χρόνια κατέβαλαν εισφορές! Πρόκειται για  

2 καλούς μας φίλους.
Τον Χρήστο Παπαγεωργίου απο το μηχανοστάσιο Πάτρας , (που επί χρόνια προσέφερε και στον κλάδο απο την θέση του τοπικού συνδικαλιστή) και τον Χρήστο Τίρτα απο το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης (Στρυμόνας).

Σε όσους λοιπόν τρέχουν για την υπογραφή νέας ΣΣΕ , εμείς θυμίζουμε τους 38 - μέχρι στιγμής - μηχανοδηγούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί απο πέρυσι τον Μάιο χωρίς να λαμβάνουν το επίδομα στις συντάξιμες αποδοχές τους , παρά το ότι κατέβαλαν για αυτό εισφορές εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ την αντιδημοκρατική εκτροπή της πλειοψηφίας των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης που καταστρατήγησαν ομόφωνη απόφαση των έκτακτων γενικών συνελεύσεων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ την αντιδημοκρατική εκτροπή , να μην αφήνουν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να τεθούν σε ψηφοφορία προτάσεις παρατάξεων σε Γενικές Συνελεύσεις.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ την διαβεβαίωση που έδιναν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του κλάδου μας, όταν και έδιναν τον λόγο τους για το ότι ΣΣΕ χωρίς το ευθύνης δεν πρόκειται να υπογραφεί....

Στους συναδέλφους μας  Χρήστο Τίρτα και Χρήστο Παπαγεωργίου , ευχόμαστε ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής τους. 

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να τους βλέπουμε στα τρένα και να τα λέμε !

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου