Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Γρίβας : Γιατί αποχωρώ απο το Κοινωνικό Μέτωπο Σταθμαρχών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου σταθμάρχη Γιάννη Γρίβα , στην οποία εκφράζει τις απόψεις του για τις εξελίξεις στο πολιτικό και συνδικαλιστικό πεδίο και δηλώνει την αποχώρηση του απο το Κοινωνικό Μέτωπο Σταθμαρχών, παράταξη που κατέχει σήμερα την πλειοψηφία στην ΠΕΣΟΣΕ. Διαβάζουμε στην επιστολή του συναδέλφου μας : 
Συνάδελφοι Σταθμάρχες                                                                                                                                           Είναι γεγονός πως απο τις 25/01/2015 αντιμετωπίζουμε νέα δεδομένα και θα πρέπει αυτά να
αναλυθούν με την κατάλληλη διαλεκτική μέθοδο απέναντι στη νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.                             
 Η εκτίμηση μου είναι, και την έχω εκφράσει κατεπανάληψη στο Δ.Σ. της ΠΕΣΟΣΕ και θα συνεχίσω, πως το λαϊκό κίνημα είναι εξαιρετικά αδύναμο εξαιτίας της μέχρι σήμερα στρατηγικής του αφενός και αφετέρου της ανοργανωσιάς που επικρατεί και των άστοχων επιλογών που είχε δεδομένου ότι έγιναν στο πλαίσιο της πελατειακής σχέσης και της κομματοκρατίας. Έχω εκφράσει πως αυτή η λογική είναι ξεπερασμένη και αναφέρεται σε οργοουλικά κοινωνικά συστήματα. 
Επίσης τα πολιτικά υποκείμενα στη κοινωνία είναι αδύνατα τόσο στη κατανόηση και την βαθιά ανάλυση της κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας όσο και στο πεδίο της θεωρητικής επεξεργασίας.
Κριτήριο μας και αφετηρία μας πρέπει να είναι τόσο στο επίπεδο των ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ( που μέχρι χθές της είχαν ξεχάσει ορισμένοι, ενώ της θυμήθηκαν σήμερα) όσο και στο επίπεδο το οργανωτικό ώστε να διαμορφώσουμε νέους όρους και προϋποθέσεις για επίλυση των οξυμένων και διαχρονικών προβλημάτων μας. Απέναντι σ αυτές τις θέσεις μου η πλειοψηφία και δη ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ με αντιμετώπιζαν  αλαζονικά και με έπαρση καθεστωτικής νοοτροπίας, η δογματική τους αντίληψη και η ρεμβασιστική φιλοσοφία τους πηγάζει απο ένα αμοραλισμό παλαιοκοματικής συνδικαλιστικής τακτικής  και αποδεικνύεται με τα τερτίπια τους περί εξυπηρετήσεων συναδέλφων πρός άγρα ψήφων.
 Αυτά πάντα τα θεωρούσα υποδεέστερα της αποστολής ενός συνδικαλιστικού σωματείου γιατί στο πλαίσιο της ΚΟΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, είναι υποχρεωμένο να καλλιεργεί και να διαμορφώνει ταξικές συνειδήσεις. 
Σήμερα η είσαι με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς, δηλ. την εργατική τάξη εν γένει, η με την ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ,ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ; 

Σήμερα απαιτείται να παίξει τον αναγκαίο ρόλο το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, και στο σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι έχουν εξειδίκευση, κατέχουν τεχνογνωσία, έχουν επιδεξιότητες , συνεπώς η νέα διοίκηση θα πρέπει να το εκμεταλλευθεί κατάλληλα, όπως και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση. 
Συμπερασματικά λοιπόν στο Δ.Σ. της 11/02/2015 με ανάγκασαν με την πρακτική τους, που δεν εγκρίνω να ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ απο το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ, παρόλαυτα επειδή σέβομαι όλους τους σταθμάρχες θα στηρίζω το προεδρείο γιατί για μένα η ψήφος σας είναι το ανώτατο επίπεδο της δημοκρατίας, και επιπλέον καθήκον και υποχρέωση.

 Οφείλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας.            

Γιάννης Γρίβας - Σταθμάρχης                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου