Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΣΤΑ.ΣΥ " Έργα και ημέρες 2"

Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνουν οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ για την Διοίκηση της Εταιρείας. Καλούν την νέα πολιτική ηγεσία να παρέμβει άμεσα.  Στην ανακοίνωση τους με τίτλο " Έργα και ημέρες 2¨διαβάζουμε > 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Όπως είναι γνωστό, η ΣΤΑΣΥ προέκυψε μετά από το μετασχηματισμό της πρώην ΑΜΕΛ η οποία είχε απορροφήσει τους π. ΗΣΑΠ και π. ΤΡΑΜ, και σε λίγο
πρόκειται να γιορτάσει τα 4α γενέθλιά της.
Οι διοικήσεις της Εταιρείας (Πρόεδροι ΔΣ & Δ. Σύμβουλοι) που έχουν εναλλαχθεί από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα είτε «βιαίως» είτε «βελούδινα», είναι 4 (Μιχαλόπουλος Σ.,Σπυράκος Β., Βασιλειάδης Κ., Παπαθανάσης Ν.)!!!
Τέσσερα χρόνια μετά, κάνοντας απολογισμό, ο οποιοσδήποτε, εύκολα, μπορεί να
διαπιστώσει ότι ισχύει περίτρανα το «κάθε πέρυσι και καλλίτερα»!!! (όπου «πέρυσι» εννοούνται οι διατελέσαντες επικεφαλής της ιεραρχικής πυραμίδας της επιχείρησης).
Επίσης, είναι γεγονός πως ο τρόπος που διοικείται η ΣΤΑΣΥ, δε μαρτυρά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Εταιρείας αλλά αυτών που είναι συνυφασμένα με την ιδιοτέλεια! Στη συντριπτική πλειοψηφία, αυτοί που ορίστηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ στις καίριες θέσεις των Γ. Διευθύνσεων, καθημερινά αποδεικνύουν τη μικρότητά τους και την αδυναμία τους να διαχειριστούν τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους που τους διατίθενται!!
Με νοοτροπίες που θυμίζουν δεκαετία του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα, εξαντλούν το εξουσιαστικό τους δικαίωμα καθιστώντας το ρόλο του Διευθυντή αντεργατικό και αντιπαραγωγικό. Αποτέλεσμα, να ζημιώνεται ο φορέας και να προκαλείται τεράστια αναστάτωση στο προσωπικό. Απλά ζητήματα που μπορούν να διευθετηθούν από χαμηλότερα κλιμάκια ιεραρχίας, εν τέλει δεν επιλύονται, εξαιτίας της απροκάλυπτης παρέμβασης των ανώτατων κλιμάκιων. 

Προφανώς, αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να οδηγούν τις καταστάσεις κατά το δοκούν και σύμφωνα με τις δικές τους προσωπικές εμμονές! Έργα και ημέρες…

Γιατί άραγε υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια τεράστια «πρεμούρα» για να
«διευθετηθούν» εκκρεμότητες που χρονίζουν;;
Επειδή λοιπόν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και επειδή η παρούσα Διοίκηση μαζί με τους Γενικούς Διευθυντές, δε νομιμοποιούνται να αποφασίζουν και να πράττουν για οποιαδήποτε μεταβολή, τους καλούμε να σταματήσουν άμεσα τις ενέργειες αυτές!
Τέλος, καλούμε την Πολιτική ηγεσία να βάλει φρένο σε αυτό το ξέφρενο πανηγύρι, πριν να είναι αργά.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

1 σχόλιο:

  1. "ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ" της μεταπολίτευσης!!

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή