Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αντώνης ο 40ος μηχανοδηγός στην σύνταξη χωρίς το ευθύνης


Τους 40 έφτασαν οι μηχανοδηγοί που συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να λάβουν το επίδομα ευθύνης, παρά τους λεονταρισμούς των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης που υπόσχονταν πέρυσι τέτοιο καιρό λαγούς και πετραχήλια στις Γενικές συνελεύσεις φτάνοντας ακόμα και στο σημείο της δημοκρατικής εκτροπής όπου και δεν επέτρεψαν προτάσεις να μπουν σε ψηφοφορία....Το στέκι της έλξης συνεχίζει να μετρά και να θυμίζει στους υπευθύνους το έγκλημα τους. Ο 40ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτείται είναι ο φίλος μας 
Αντώνης Άννινος απο το μηχανοστάσιο ΜΑΙ.


Στον φίλο Αντώνη ευχόμαστε ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του και φυσικά θα χαιρόμαστε να τον συναντάμε στα τρένα αφού υπήρξε ένας απο τους πλέον αξιοπρεπείς συναδέλφους μας.

Στους 7 εκπροσώπους των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Ελξης που οδήγησαν σε αυτό το τέλμα τον κλάδο μας , που πέρυσι με τις αποφάσεις τους στέρησαν  την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει  ουσιαστικά ο μηχανοδηγός το επίδομα , που χουντικά απαγόρεψαν να μπουν σε ψηφοφορία σε Γενικές Συνελεύσεις προτάσεις για κινητοποιήσεις και ουσιαστικό αγώνα υποσκάπτοντας τα συμφέροντα μας  , θα θυμίσουμε τους λεονταρισμούς τους. Χωρίς το επίδομα δεν υπογράφεται σύμβαση, θα δικαιωθούμε , θα, θα , θα .....
40 συνάδελφοι μέχρι στιγμής συνταξιοδοτήθηκαν και ούτε ένα ΣΥΓΝΩΜΗ. 

Προφανώς η απερχόμενη 7αδα περιμένει να αποχωρήσει απο την Διοίκηση του Σωματείου στις εκλογές του Μαΐου , για να αρχίσει την αντιπολίτευση... Όπως ακούγεται μάλιστα , θα έχουμε τρανταχτές αποχωρήσεις απο τα ψηφοδέλτια των άλλοτε κραταιών παρατάξεων , αφού ορισμένοι φοβούνται να θέσουν στην κρίση συναδέλφων τα πεπραγμένα της τριετίας και δείχνουν έτοιμοι για την ηρωική έξοδο.
Παρακολουθούμε φυσικά και δεν θα αφήσουμε ασχολίαστους τους νέους λεονταρισμούς για τα κυκλώματα εργασίας.
Ακούμε απο εκπροσώπους της ΔΑΚΕ να μιλούν για παραμέτρους ασφαλείας, για το επάγγελμα του μηχανοδηγού και πόσα άλλα.
Και μετά βλέπουμε τα δεκάωρα στο αεροδρόμιο , τα εννιάωρα στις Χαλκίδες , τις δεκάωρες συναντήσεις και πόσα άλλα και αναρωτιόμαστε. 
ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ; 

Η πλειοψηφία του Σωματείου μας , συμμετείχε ενεργά στην σημερινή διαμόρφωση των κυκλωμάτων.
Οι λεονταρισμοί και οι κραυγές μόνο ΟΡΓΗ προκαλούν στους μηχανοδηγούς.
Σε όσους λοιπόν θυμήθηκαν 2 μήνες πριν τις εκλογές του Σωματείου , τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ , εμείς θα πούμε.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ......


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια. Αυτό το πολιτικό ήθος δίδαξε άλλωστε και ο Αντώνης, το γνωστό τρίπτυχο, Ξεπουλάμε τα παντα-Την κοπανάμε-Κατηγορούμε τους αντιπάλους.
    Όμως πριν από τις εκλογές οφείλει η 7αδα να μας ενημερώσει για το έργο της και τα αποτελέσματα του έργου αυτού. Είτε αποφασίσει να το πράξει από μόνη της είτε με αίτημα των μελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή