Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Μήνυμα στην ΔΑΚΕ Έλξης απο το στέκι-H ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών για την απεργία στο Μετρό-

Δυστυχώς η ΔΑΚΕ Έλξης προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι - κρέας για άλλη μια φορά, προσπαθώντας να  πείσει με τους κατά τόπους παπαγάλους ότι δεν υπήρξε απεργία στο Μετρό την τελευταία εβδομάδα. Αντιλαμβανόμαστε το ότι στην ΔΑΚΕ Έλξης ζορίζονται, αλλά η αλήθεια είναι πικρή. Δημοσιεύουμε αριστερά την ανακοίνωση του ΣΗΕΚ που αριθμεί το 75% των οδηγών σε Μετρό και ΗΣΑΠ καθώς και την ανακοίνωση συμπαράστασης του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΤΡΑΜ. Το μήνυμα συμπαράστασης  απο την ΠΕΠΕ οι συνάδελφοι στο Μετρό και στον ΗΣΑΠ το περιμένουν απο την απεργία τους την
Πρωτοχρονιά του 2013, τότε που ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ είχαν διαβεβαιώσεις για την εξαίρεση μας απο το ενιαίο μισθολόγιο και αδιαφόρησαν για τον αγώνα των ηλεκτροδηγών.
Τους βάζουμε και το βιντεάκι (αργεί λίγο να φορτώσει -έχετε υπομονή) για να θυμηθούν οι απεργοσπάστες  τα μεγαλεία τους εκείνη την περίοδο, όταν ένας όμορος επαγγελματικός κλάδος αγωνιζόταν για να θυμίσει στην Ελληνική Κοινωνία ότι η δουλειά του μηχανοδηγού - ηλεκτροδηγού ΔΕΝ πρέπει να υπαχθεί στις διατάξεις του φτωχολογίου των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εμείς ...στηρίζαμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τους αετούς ,όπως χαίρεται να λέει ο Πρόεδρος του Σωματείου μας.






Αλλά πως αλλιώς θα περνούσαν τα μνημόνια , αν συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν βάζανε πλάτη σε αυτά, εδώ και 5 χρόνια;
Μάλιστα μαθαίνουμε ότι οι συνάδελφοι στην ΔΑΚΕ Έλξης έχουν και παράπονα απο το στέκι της έλξης επειδή γράψαμε ότι πρωτοκλασάτος υπερασπιστής των μνημονίων -βουλευτής της ΝΔ(κ. Βορίδης Μαυρουδής) βρέθηκε στην συγκέντρωση της παράταξης τους την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για.... να τους κάνει μνημονιακή κατήχηση !!!
Μέχρι και για κοινωνικές συναναστροφές ακούσαμε να μιλάει νεόκοπος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στα social media και ότι εμείς οι  διαδικτυακοί εισαγγελείς θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που το αναφέραμε σαν γεγονός.
Στον συνάδελφο λέμε ότι  δεν είναι ντροπή να συναντιέσαι με βουλευτές.
Ντροπή είναι να λές ότι δεν στηρίζω τα μνημόνια και την Νέα Δημοκρατία και την ίδια ώρα να έχεις "κοινωνικές συναναστροφές" με όσους ψήφισαν μείωση του μισθού μέχρι και 50% την τελευταία τριετία.Και μάλιστα να βγαίνεις δημόσια και να λες ότι φταίνε οι άλλοι  .... επειδή δεν έχει πληρωθεί το 25% της υπερβάλουσας μείωσης στους σιδηροδρομικούς. 


Και μια συμβουλή απο εμάς....

Συνέλθετε ορισμένοι γιατί ο κόσμος της έλξης είναι εξοργισμένος μαζί σας.



<< Η ανακοίνωση συμπαράστασης των συναδέλφων στο ΤΡΑΜ για την απεργία των ηλεκτροδηγών


















Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων του επαγγέλματός μας, αλλά και για την επαναθέρμανση της συμμαχίας με όμορους επαγγελματικούς κλάδου, αυτής που γκρέμισαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης για να στηρίξουν τα μνημόνια.


Ντροπή και μόνο σε όσους προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι συνάδελφοι μας δεν απέργησαν και παίζουν τέτοια παιχνιδάκια , όταν μάλιστα συνάδελφοι στο Μετρό έχουν βρεθεί στο νοσοκομείο εξαιτίας των προβλημάτων σε τρένα.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Η επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι, αναφέρομαι γενικά, δυστυχώς δεν βρήκε τις αντιστάσεις που θα έπρεπε.
    Οταν ο υπουργός ανακοίνωνε αντεργατικά χρόνια, τα τελευταία χρόνια, είτε είχαμε επιστρατεύσεις απεργών, πράγμα που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε είτε οι μεγάλες κλαδικές απεργίες απομονώθηκαν και οι ομοσπονδίες δεν έπαιξαν τον ρόλο που θα έπρεπε!!
    Η πλειονότητα των εκπροσώπων των εργαζομένων στα συνδικάτα είτε είχαν διακοσμητικό ρόλο, είτε απέφευγαν την ανάληψη ευθυνών είτε είχαν μεγάλη ανοχή!!

    Ομως....η αστική τάξη δεν μπορεί να έχει πάντα νίκες!!! Οι κοινωνικές αντιστάσεις έριξαν το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα.

    Το εργατικό κίνημα χρειάζεται αλλαγή συσχετισμών και τότε μόνον συντεταγμένα θα βρεί πάλι το δρόμο του.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή