Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Στρατούλη

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη.Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε
 (ύστερα από αίτημα της ΠΟΣ) σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκε  το θέμα του εφ άπαξ βοηθήματος. Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν θα ισχύσει ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού σύμφωνα με τον οποίο όσοι συνάδελφοι έφυγαν από την 1-9- 2013 θα έβλεπαν μειωμένο κατά πολύ το βοήθημα. Δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υπάρξει νέος τρόπος υπολογισμού με τον οποίο δεν θα υπάρχουν μειώσεις. Παράλληλα τέθηκε το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή του εφ άπαξ και ο Υπουργός δήλωσε πως θα ζητήσει ενημερωτικό σημείωμα από το Ταμείο Προνοίας προκειμένου να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση και να αποσυμφορηθεί μεγάλος αριθμός των δικαιούχων συναδέλφων που βρίσκονται στην αναμονή.

Πηγή το blog της ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου