Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Tη δωρεάν μετακίνηση μακροχρόνια ανέργων προωθεί το υπ.Οικονομίας-Υποδομών

Ελπίζουμε να μην...το δούν οι δανειστές και μας κάνουν επίπληξη και μείνει στα χαρτιά το σχέδιο.
Με παρέμβασή του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Μάνος Μανουσάκης, αναφέρθηκε στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα
στο θεμελιώδη ρόλο τους για την οικονομική ανάπτυξη.
Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των επιβατικών αστικών και υπεραστικών μεταφορών, οι οποίες αναγνωρίζονται από την ελληνική κυβέρνηση ως κοινό αγαθό. Σημείωσε ότι για να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε αυτό το αγαθό από όλους τους πολίτες, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς, τα κράτη μέλη και η Επιτροπή πρέπει να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε επίσης σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δωρεάν μετακίνηση μακροχρόνια ανέργων στην πόλη.

Σημείωσε παράλληλα ότι είναι ουσιαστικό κράτη μέλη και Επιτροπή, ρυθμίζοντας κατάλληλα το πλαίσιο λειτουργίας των σχετικών αγορών, να φροντίζουν από κοινού για την αντιμετώπιση της αστοχίας της αγοράς που έχει ως αποτέλεσμα, εν μέσω κρίσης, να μην καλύπτονται βασικές ανάγκες πολιτών.

Το τελευταίο άλλωστε προκύπτει και από το Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., όπου προβλέπεται ότι η Ε.Ε. αναγνωρίζει και σέβεται την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος.

Ο Γενικός Γραμματέας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, με αναφορά στο θέμα των σιδηροδρόμων και συγκεκριμένα στο πολιτικό πακέτο της 4ης σιδηροδρομικής δέσμης, όπως επίσης και σε ζητήματα συνεισφοράς των μεταφορών στην ανάπτυξη, και στην ανάγκη διασφάλισης κανόνων που προστατεύουν τους εργαζομένους στην αγορά εργασίας της Ε.Ε.

http://www.mindev.gov.gr/

1 σχόλιο:

  1. Θα έπρεπε πρωτίστως ως πολίτες αυτής της χώρας να αναρωτηθούμε κατά πόσο μας αντιμετωπίζουν ως ισότιμο μέλος οι εταίροι μας και κατά δεύτερον ποιοι ευθύνονται για την οικονομική δυσπραγία που πλήττει την Ελλάδα!!
    Πως φθάσαμε στο σημείο ενώ εφαρμόστηκαν απόλυτα οι κανόνες τους να μην έχουμε πάρει ανάσα και να απειλούμεθα ακόμη με οικονομική ασφυξία;;

    Θετικό είναι που η ελληνική πολιτεία σύμφωνα με τον χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε προσπαθεί να λύσει σοβαρές ανάγκες των πολιτών αλλά είναι εύλογο το ερώτημα: Πόσες αρχές μέχρι σήμερα έχουν καταπατηθεί από τους εταίρους μας με πρώτη την Γερμανία που ιδιαίτερα τώρα εκβιάζει πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα;; Ποιοι και πως μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο και ''πολεμούν' τις μεταρρυθμίσεις που απεργάζεται η κυβέρνηση;;
    Ποιοι ωφελήθηκαν και ωφελούνται από την ύφεση στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό νότο και ποιοι διέλυσαν τις ισορροπίες στην Ε.Ε;;

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη


    ΑπάντησηΔιαγραφή