Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ : Πόντιος Πιλάτος το Διοικητικό Συμβούλιο απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ!

Άλλη  μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της έλξης προσέθεσαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στηρίζοντας τις απολογίες σε μηχανοδηγούς !
Και οι δύο έχουν δίκιο είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την απολογία που έστειλε η ΔΙΚΑΜ- κατόπιν μαρτυρίας του μηχανοστασιάρχη Καπετανάκη Χρήστου-, σε μηχανοδηγό επειδή τον είδε να έχει στα χειριστήρια βοηθό μηχανοδηγού!Σε άλλη μια απο τις  απίστευτες τοποθετήσεις του, ο Πρόεδρος του Σωματείου συνέδεσε την απολογία με

....το αυτοδιοίκητο του κλάδου !!!! Ακόμα και εμείς παρακολουθώντας τον , δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι εννοεί.


Ενώ το καθηκοντολόγιο είναι σαφές  και ορίζει ότι 

  • ο βοηθός μηχανοδηγού μπορεί να οδηγήσει κινητήρια μονάδα και αμαξοστοιχία εφόσον βρίσκεται υπό την ενεργό επίβλεψη και την ευθύνη ενός μηχανοδηγού ή ενός στελέχους που έχει δικαίωμα οδήγησης. (καθήκοντα βοηθού , παρ 1.02ενώ αναφέρει επίσης ρητά ότι

  •  ο μηχανοδηγός  εποπτεύει και εκπαιδεύει προσωπικό στην Μηχανοδήγηση με απόλυτα δική του επιλογή σχετικά με τον τρόπο και χρόνο πάντα όμως με την παρουσία του και δική του ευθύνης.(καθήκοντα μηχανοδηγού , παρ 1.25).
Οι παρευρισκόμενοι 6 της πλειοψηφίας , έκαναν τον Πόντιο Πιλάτο ! 


Όλες οι άλλες παρατάξεις κατέκριναν την απολογία που έλαβε ο συνάδελφος μας , εκτός απο τους 6 των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (Ο συνάδελφος Συρόπουλος είπε πως ο κανονισμός είναι σαφής) που έβγαλαν το άχτι τους για ....τους άσωτους ιούς του κλάδου.

Όπως είπε ο.... Πρόεδρος όλων των μηχανοδηγών (;;;), το θέμα θα πρέπει να λυθεί εσωτερικά καθώς έχουν και οι 2 εμπλεκόμενοι δίκιο!
Εμείς τι άλλο να πούμε....

Ας κρίνουν οι μηχανοδηγοί .....αυτούς που τους προστατεύουν απο την εργοδοσία !

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Ειναι ενα θεμα που πρεπει να παρουν θεση και οι μηχανοδηγοι και οι βοηθοι καθως τους αφορα ολους αμεσα .Ο προισταμενος απο την βιασυνη του να κατηγορησει τον συγκεκριμενο μηχανοδηγο καθαρα με εκδικητικες προθεσεις εξαιτιας της ενεργης του δρασης σε εργασιακα ζητηματα θετει σε αμφισβητηση και την εκπαιδευση των βοηθων και τις εκπαιδευτικες επιλογες των μηχανοδηγων .Στην ουσια ειναι μια επιθεση εναντιον ολων των εργαζομενων στην ελξη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι εμείς που γίναμε μηχανοδηγοί πως γίναμε; Εξ επαγωγής; Χειριστήρια δεν πιάναμε;Άξιος ο μισθός αυτού που έστειλε την απολογία αλλά δυό φορές άξιος αυτών των συνδικαλιστών μας που σιγοντάρουν τέτοιου είδους καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή