Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Εικόνα σου είμαι κοινωνία κ σου μοιάζω.....Οι παπαγάλοι βγήκαν παγανιά !

Την ώρα που ο κλάδος έχει χάσει 25% από τις τακτικές του αποδοχές την τελευταία τριετία,  την ώρα που το επίδομα ευθύνης παρέμεινε κλειδωμένο , την ίδια ακριβώς στιγμή που οι μηχανοδηγοί έφτασαν να διεκδικούν το επικίνδυνο στα ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ, οι παπαγάλοι στο ΜΑΙ βγήκαν παγανιά , για την
εγκύκλιο για τις διανυκτερεύσεις!

Από προχτές οι 3-4 γνωστοι κ γραφικοί παπαγάλοι , έχουν αρχίσει εν χορώ (και φυσικά καθ υπαγόρευση μεγάλο συνδικαλιστή που στηρίζει διαχρονικά την λογική της άνισο κατανομής ), τις ύβρεις και τις ειρωνείες προφανώς γιατί η ενόχληση του κατεστημενου που υπηρετουν είναι μεγάλη.
Δυστυχώς δεν θέλουν να καταλάβουν ότι την παρέμβαση και την εγκύκλιο για τις διανυκτερεύσεις την έφερε η δική τους απληστία , αφού προκαλούσαν ανοικτά την πλειοψηφία των συναδέλφων τους τελευταίους μήνες.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την δυσφορία τους για οποιαδήποτε αλλαγή δίνει γροθιά σε ένα κατεστημένο αν αξιοκρατίας , ανισότητας και ίδιοτέλους συνδιαλλαγής.
Τα ίδια λέγανε άλλώστε και για τον προγραμματισμό εργασίας πριν από 18 μήνες.
Τις ίδιες ειρωνείες κ βρισιές είχαμε όταν με καταγγελία της Εξέλιξης στο ΣΕΠΕ καθιερώθήκε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και  δόθηκε οριστικό τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα της τελευταίας δεκαετίας στο κεντρικό μηχανοστάσιο της χώρας.
Και τότε ο γνωστός μεγαλοσυνδικάλιστης είχε βάλει τους παπαγάλους να βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ .....
Και όπως τότε έτσι κ σήμερα οι μηχανοδηγοί βλέπουν κ κρίνουν.
Ποιοι θέλουν να υπάρχει ισονομία μεταξύ του προσωπικού(με σεβασμο σε ολες τις παραμετρους που γνωρίζουν καλά οι μηχανοδηγοί ) και
 ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να υπάρχει μια μόνιμη κατάσταση ανισότητας που τελικά οδηγεί κ στον βαθυ διαχωρισμό των μηχανοδηγών που εξυπηρετεί τα θέλω όσων έχουν κάνει τον συνδικαλισμό επάγγελμα κόμιζόντας διαχρονικά τεράστια προσωπικά οφέλη .

Το στέκι της έλξης

Ύ. Γ. Αυτό που πραγματικά έχει τρελάνει τα παπαγαλάκια είναι ότι η εγκύκλιος αναφέρει ρητά όσους πραγματοποιούν διανυκτερεύσεις. ...Κατανοούμε πλήρως την απόγνωση τους , αλλά όπως γράψαμε και παραπάνω ορισμένες παράμετροι (φύση εργασιας - αρχαιοτητα )είναι απόλυτα σεβαστές  κ η προπαγάνδα πάει στράφι.

Ύ. Γ.2 Η Τετάρτη που θα συνεδριάσει το ΔΣ είναι κοντά κ η αποκάλυψη που προανήγγειλε το στέκι , θα δώσει σε όλους να καταλάβουν πως κάποιοι προσπάθησαν να ξεπουλήσουν νύχτα τον κλάδο ....Αυτοί που υποτίθεται πως φυλάνε τις Θερμοπύλες. ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου